Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Po víkendovém kolapsu pohárové repete, Sparta nastoupí ve čtvrtfinále v Teplicích

V nedělním utkání 18. ligového kola loupili fotbalisté Teplic na Letné. Dnešní los čtvrtfinále MOL Cupu jim pražskou Spartu přisoudil v pohárové soutěži - nicméně s nezanedbatelnou výhodou domácího prostředí. Obhájce trofeje Slavia se střetne před vlastními příznivci s Karvinou, Baník Ostrava vyzve Slovan Liberec a Bohemians 1905 čeká souboj se Sigmou Olomouc. Oficiálním hracím termínem je 3. duben.

Sparta bude mít Teplicím v MOL Cupu co vracet, jelikož v lize ji tým ze Stínadel připravil o neporazitelnost na Letné. "Jsem rád, že hrajeme s Teplicemi, se kterými máme dobré vztahy. Teď nás Standa Hejkal (trenér Teplic a bývalý asistent ve Spartě, pozn. autora) obral o tři body, snad mu to vrátíme," řekl po losu zástupce pražského klubu Josef Krula. "Zatím se nám moc nedařilo, ale věřím, že se dáme přes zimu dohromady a bude to lepší," dodal.

Zmíněného soupeře naopak los příliš nepotěšil. "Měl jsem instrukce hlavně nedostat Spartu, takže budu od trenéra asi zbičovaný," uvedl s nadsázkou sportovní ředitel Teplic Štěpán Vachoušek. "Ale teď jsme ji porazili, což byla velká euforie, protože na Letné se jen tak nevyhrává. Snad na to navážeme," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Poborský vylosoval na Strahově čtvrtfinálové dvojice MOL Cupu

Slavia se už podeváté z posledních jedenácti pohárových utkání představí v Edenu, kam přicestuje Karviná. A to se navíc květnové finále hrálo na neutrálním hřišti.

"Za poslední dva roky jsme hráli snad jen jednou venku. Jsme rádi, že je k nám los takhle příznivý, protože je příjemné se v nabitém programu vyhnout cestování," připustil sekretář sešívaných Jiří Vrba. "S Karvinou jsme hráli nedávno a bylo to hodně těžké. Krátce nato tam prohrál Jablonec, takže se ukazuje, že v lize není snadných soupeřů," přidal.

Los čtvrtfinále fotbalového poháru MOL Cupu:

Baník Ostrava - Slovan Liberec
Bohemians Praha 1905 - Sigma Olomouc
Slavia Praha - MFK Karviná
FK Teplice - Sparta Praha

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články