Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Po 526 minutách gól a postup v poháru. Nejcennější trefa kariéry, ví Vaníček

Bohemians 1905 se na domácím stadionu hodně trápí. Po dlouhých 526 minutách dokázali domácí v Ďolíčku dát konečně gól. A hned to znamenalo postup mezi nejlepší čtyři celky v poháru. Šťastný střelec Antonín Vaníček věřil, že trefou zlomil prokletí klokanů na jejich stadionu, a už myslí na celkový triumf.

Hráči Bohemians 1905 se radují z postupu do pohárového semifinále
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Je to strašně cenný gól. Po nějakých 500 minutách jsme v Ďolíčku dali gól. Máme fantastický tým a moře šancí každý zápas. Visel nad námi nějaký černý mrak, tak snad se tímhle zlomil," řekl po výhře 1:0 novinářům Vaníček.

"Kdybychom dávali víc gólů, byli bychom mezi prvními šesti sedmi týmy ligy. Teď máme radost, musíme se připravit na ligu na Mladou Boleslav a věřím, že vyhrajeme," dodal Vaníček.

Dvacetiletý ofenzivní záložník skóroval poprvé od loňského května a poslal Bohemians poprvé v samostatné historii do semifinále domácího poháru. "Tím pádem je to nejcennější gól kariéry," podotkl Vaníček.

V 77. minutě si zaběhl za obranu a pohotově přehodil olomouckého brankáře Miloše Buchtu. "Kdyby nevyběhl, měl bych to o dost těžší. Že na mě vyběhl, mi umožnilo, abych ho přehodil. Byl na penaltě, byl to můj první záměr ho přehodit," prohlásil Vaníček. "Věřil jsem v gól, celý zápas jsme měli navrch, vytvořili si o dost víc šancí. Byla otázka času, kdy nám to tam padne," dodal.

V semifinále Bohemians narazí na jednoho z trojice Slavia, Sparta a Ostrava. "Máme ambice pohár vyhrát. Pokud ho vyhrajeme, bude to první trofej, kterou bych získal s áčkem Bohemky. Byla by to obrovská euforie. Máme ambici porazit kohokoliv, je nám to vcelku jedno. Chtěl bych hlavně hrát semifinále doma," doplnil Vaníček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články