Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Plzeň zase neproměnila penaltu, Jihlavu přesto s problémy zdolala

Plzeň - Plzeň porazila v úvodním utkání čtvrtfinále poháru Jihlavu, na vítězství se však nadřela. V úvodu však Ďuriš neproměnil penaltu a Viktorii zachránil až necelých deset minut před koncem střídající Kovařík.

Utkání Plzeň - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Oba celky o víkendu v lize nastřílely dohromady 11 branek, dnes se však v útoku trápily. Plzeň nastoupila v téměř nejsilnější sestavě, z tradičních opor chyběl v nominaci jen záložník Kolář. Naopak Jihlava nechala některé důležité hráče v čele s útočníkem Harbou odpočívat. "Rozhodně to nebylo tak, že bych pohár podceňoval, ale Jungr či Harba nebyli stoprocentní a nemělo cenu riskovat," řekl Rada po utkání. 

Přesto to byla Jihlava, kdo se dostal do první vážnější šance, když při rozehrávce zaváhal domácí brankář Bolek, ale nikdo z hostů nedokázal jeho chybu potrestat. Hned vzápětí se po standardní situaci ocitl v dobré pozici stoper Vysočiny Krejčí, ale hlavou netrefil míč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Jihlava

Plzeň měla velkou územní převahu, nedostávala se však příliš do zakončení. Když už se Rezek dostal za obranu, tak si Horváthův dlouhý pas špatně zpracoval a Tecl pálil z úhlu vedle. Ve 36. minutě Limberský pronikal do vápna a jeden z hostujících obránců zahrál v pádu rukou. Sudí nařídil pokutový kop a zodpovědnost na sebe vzal Ďuriš, který se z penalty prosadil v sobotu proti Liberci. Jenže tentokrát trefil jen tyč, tu samou, kterou na jaře nastřelili z penalty už Horváth a Tecl. Pro Plzeň to byla pátá zahozená penalta v sezoně.

"Těch zahozených penalt už je hodně, ale nijak se to na nás neprojevuje. Dokážeme vyhrávat i bez nich," řekl Kovařík. "Znovu to byla ta samá tyč jako na jaře už několikrát. Asi to budeme muset kopat my trenéři," kroutil hlavou Uhrin.

I po změně stran předváděla Jihlava zodpovědný výkon a nenechávala ve své obraně příliš okének, která by Plzeň mohla využít. Naopak zahrozil Kosak, který se po narážečce uvolnil, ale jeho ránu brankář Bolek bez potíží vyrazil. Domácí trenér Uhrin poslal do hry další dva útočníky a na hřišti byli 15 minut čtyři čistokrevní útočníci Plzně. Ani to však nevedlo k výraznějším šancím, Viktoria se dostala jen k střelám z dálky a Procházka a Horváth stříleli těsně mimo.

Třetí střídání už Uhrinovi vyšlo dokonale. Kovařík byl na hřišti minutu a půl, když si naběhl za obranu a tváří tvář brankáři Hanušovi nezaváhal. Vyhlášený nahrávač vstřelil už třetí gól ve třech pohárových zápasech Plzně v této sezoně. "Asi jsem pohárový střelec. Měl jsem to rozhýbat a zkusit nějaký gól připravit. Nakonec jsem ho dal sám. Moc gólů nedávám normálně, natož takhle rychle po vystřídání," uvedl Kovařík.

Viktoria Plzeň - Vysočina Jihlava 1:0 (0:0)

Branka: 78. Kovařík. Rozhodčí: Lerch - Kříž, Hock. ŽK: Jánoš, Josl (oba Jihlava). Diváci: 6102.

Plzeň: Bolek - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Hořava, Horváth - Petržela (46. Bakoš), Ďuriš (61. Wágner), Rezek (77. Kovařík) - Tecl. Trenér: Uhrin ml.
Jihlava: Hanuš - Mikula, Krejčí, Šourek, Josl - Kukol (85. Fulnek), Koloušek, Jánoš (79. Kučera), Karlík, Kosak (74. Masopust) - Přeučil. Trenér: Rada. 

Dušan Uhrin mladší (trenér Plzně): "Je dobře, že jsme nedostali branku, což je výhoda. Určitě jsme chtěli být nebezpečnější dopředu, ale Jihlava hrála dobře zezadu na brejky. My navíc nezačali moc dobře, chyběl nám pohyb a nebyli jsme nebezpeční po stranách, proto jsem i střídal. Měli jsme malý pohyb i ve středu hřiště a nedávali jsme čisté finální přihrávky, ty byly nepřesné. Přesto jsme měli šance, ale nedali jsme penaltu stejně jako dvakrát předtím. Asi to budeme muset kopat my trenéři."

Petr Rada (trenér Jihlavy): "Je to nepříjemné, protože toto je pro dvojzápasy nejhorší výsledek. Ale stále nám dává šanci, což je to, pro co jsme si přijeli. V domácím prostředí se s výsledkem pokusíme něco udělat. Zahráli jsme kvalitně a tak, jak jsme chtěli. Prohráli jsme, přestože jsme měli největší šance. Za přístup a nasazení musím hráčům poděkovat."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články