Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Plzeň otočila zápas s Chomutovem, Baník dohrál

Praha - Porcí deseti zápasů pokračoval třetím kolem fotbalový Pohár České pošty. V poháru už dohráli fotbalisté ostravského Baníku, když výsledkem 1:0 podlehli třetiligovému Třinci. Ostatní ligové týmy ale postoupily. Nejlehčí úlohu měl Jablonec, který potvrdil roli lídra první ligy a na hřišti divizního Meteoru vyhrál 6:0. Liberec, Mladá Boleslav a Dukla vybojovaly postup až v penaltovém rozstřelu. Postupuje i Plzeň, která v Chomutově otočila utkání ze stavu 0:2. 

Plzeň musela dohánět v Chomutově dvoubrankové manko. Viktoria v kombinované sestavě na hřišti třetiligového týmu prohrávala 0:2 po gólech Švece z rohu a aktivního Smoly. Po poločase ale snížil Malakjan a o vyrovnání se postaral chvíli po svém střídání Procházka. To už hrála Viktoria bez zraněného Řezníka, i v deseti však unaveného soupeře přehrávala a Hora šest minut před koncem zařídil vítězství.

"Hráči si zaslouží pochvalu za to, že zápas i v deseti otočili. Na druhou stranu jsme měli rozhodnout mnohem dříve. Hlavně v první půli jsme měli být mnohem přímočařejší," hodnotil pro ČT4 utkání trenér Plzně Pavel Vrba. "Z hráčů, kteří dnes dostali šanci, mě potěšil zejména Malakjan, který to strhl na sebe a zařídil dva góly," dodal. 

Chomutov - Plzeň 2:3 (1:0)Branky: 7. Švec, 54. Smola - 58. Malakjan, 73. Procházka, 84. Hora. Rozhodčí: Nenadál - Ubias, Kříž. Diváci: 1094. 

Ostrava v kombinované sestavě promarnila úvodních 60 minut a v závěru ji za to ztrestal její bývalý útočník Christu. Chvíli po příchodu na trávník hlavičkou z malého vápna zajistil účastníkovi MSFL senzační postup.

Baník se dlouho proti domácím vůbec neprosadil. První ránu na Lipčáka vyslal až v 65. minutě Majtán. Až s příchodem střídajících hráčů favorit více zrychlil hru a vynutil si územní převahu. Šanci na vyrovnání nejprve zahodil Kukec, který v pádu zblízka nestihl zakončit důrazněji. Při závěrečném náporu měl gól na noze Vašenda, ale i když měl dostatek času, z malého vápna přestřelil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Ostrava

Třinec - Baník Ostrava 1:0 (0:0)Branka: 79. Christu. Rozhodčí: Adámek - Gallo, Kotík. Diváci: 2326.

Jablonečtí vedou ligu a pohodu si přenesli i do poháru. O postupu přes Meteor rozhodli už do poločasu čtyřmi brankami. Dvakrát se trefil nejlepší střelec minulé ligové sezony Lafata, další góly přidali Eliáš a Vukadinovič. Šestibrankové vítězství po změně stran zařídili Čížek se Zoubelem.

Liberec i v poháru potvrdil, že má daleko k mistrovské formě z minulé sezony. Kouč Jaroslav Šilhavý nasadil v České Lípě silnou sestavu i se zkušeným Jiřím Štajnerem, Slovan ale třetiligovému soupeři v normální hrací době gól nedal. Blamáž český šampion odvrátil v penaltovém rozstřelu, ve kterém zaváhal jen Nezmar, zatímco z domácího týmu selhali dva exekutoři.

"Hlavní je, že jsme postoupili, což byla povinnost. Bylo to typické pohárové utkání, ve kterém domácí hráli na hranici možností a my se těžko prosazovali do finální fáze," řekl liberecký kouč Šilhavý. "Jsem rád, že jsme to zvládli, vyhráli penaltový rozstřel a vybojovali postup," dodal.

Meteor Praha VIII - Baumit Jablonec 0:6 (0:4)Branky: 22. a 26. Lafata, 15. Eliáš, 30. Vukadinovič, 62. Čížek, 90. Zoubele. Rozhodčí: Lerch.

Arsenal Česká Lípa - Slovan Liberec 0:0, na penalty 2:4
Rozhodčí: Houdek. 

Liberečtí se chystají na penaltový rozstřel
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Také mladoboleslavští vítězové poháru z roku 2011 měli namále, aby přešli přes druholigovou Čáslav. Boleslav, kterou vedl podruhé jako kouč sportovní ředitel klubu Ladislav Minář po odvolaném Miroslavu Koubkovi, sice po hodině hry vedla po trefě Ščuka. Ovšem domácí v první minutě nastaveného času kontrovali zásluhou Krmenčíka. Ten si při gólové oslavě přetáhl dres přes hlavu a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Nemohl už zasáhnout do následného rozstřelu, v němž byli úspěšnější favorizovaní hosté. Rozhodující penaltu dal australský útočník Kerem Bulut dloubáčkem.

Pražská Dukla na hřišti druholigového HFK Olomouc až v poslední desetiminutovce smazala dvoubrankové manko, když se o vyrovnání postarali střídající útočníci Přeučil s Markem. Klíčovou penaltu pak proměnil kapitán Pražanů Vorel.

Hradec se ve vyrovnaném zápase s druholigovými Bohemians Praha dlouho trápil. V prvním poločase dokonce brankář Lindr musel dvakrát zasahovat proti dobré šanci Očovana. Až čtvrt hodiny před koncem Hradec spasil útočník Dušan Uškovič, který zužitkoval přesnou přihrávku Dvořáka. 

Kroměříž - Slovácko 0:4 (0:0)Branky: 66. a 77. Hlúpik, 54. Volešák, 62. Hofmann. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Dobrovolný.

1. HFK Olomouc - Dukla Praha 2:2 (1:0), na pen. 3:4
Branky: 29. Žondra, 80. Hromek - 82. Přeučil, 86. Pospěch. Rozhodčí: Trávníček - Hájek, Pochylý.

Čáslav - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0), na pen. 3:4
Branky: 90.+1 Krmenčík - 62. Ščuk. Rozhodčí: Ardeleánu - Zeman, Vlasjuk. ČK: 90.+1 Krmenčík.

Jablonec nad Jizerou - Rosice 2:2 (2:1), na pen. 1:3

Třebíč - Králův Dvůr 2:1 (0:0), na pen. 3:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články