Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Opava, nebo Sparta? MOL Cup pozná posledního čtvrtfinalistu

V 15:45 začne na opavském stadionu souboj o závěrečné místo ve čtvrtfinále Českého poháru. Domácí fotbalisté SFC se budou snažit zaskočit favorizovanou Spartu. Kdo doplní v dalším kole Olomouc, Ostravu, Karvinou, Liberec, Teplice, Bohemians 1905 a obhájce trofeje Slavii? Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Sparta Praha - Opava
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Pro Spartu je zápas na stadionu v Městských sadech možností, jak velmi rychle odčinit nedělní bezbrankovou ligovou remízu s Jabloncem, kterou si pokazila oslavy 125 let od založení klubu. Letenští také mohou udělat další krok k zisku kýžené trofeje - sice ji získali v rekordních šesti případech, ale naposledy před čtyřmi lety.

Od sezony 2013/14, kdy navíc vybojoval double, došel celek z hlavního města jedinkrát do semifinále a čtvrtfinále a dvakrát skončil už v osmifinále. V aktuální sezoně MOL Cupu zatím svěřenci trenéra Zdeňka Ščasného odehráli jedno střetnutí a s divizní Polnou si v kombinované sestavě poradili jednoznačně 4:1.

Podle asistenta trenéra Radoslava Kováče se hosté ani v Opavě nepředstaví v obvyklém ligovém složení. "Nějaká změna určitě bude, ale myslím si, že pojedeme dost silní na to, abychom duel zvládli. A chceme ho zvládnout, protože hrajeme o cennou trofej. Musíme udělat všechno pro to, abychom postoupili dál," prohlásil.

Opava došla v sezoně 2016/17 do finále a v minulém pohárovém ročníku vypadla ve třetím kole na půdě Plzně. V ligové tabulce sice Slezanům patří devátá a Pražanům třetí příčka, přesto si domácí na soupeře věří. "Před vlastními příznivci dokážeme hrát s kýmkoliv. Na utkání se všichni moc těšíme," uvedl záložník Tomáš Jursa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články