Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Opava jde v poháru dál bez boje. Kroměříž raději odstoupila, než by testovala

Opava bez boje postoupila do 3. kola domácího poháru. Hanácká Slavia Kroměříž, s níž se měli utkat v úterý na jejím hřišti, se totiž rozhodla ze soutěže odstoupit. Stejným způsobem postoupily do dalšího kola i druholigové celky Dukla Praha, Hradec Králové, Chrudim, Líšeň a Prostějov.

Fotbalisté Opavy
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Před pohárovými zápasy se soupeři z profesionálních soutěží musejí všechny amatérské týmy podstoupit testy na koronavirus. Kvůli vysokým nákladům za testy odstoupily v srpnu z poháru divizní celky z Rýmařova, Slavičína a Hranic. K nim se ve středu přidaly i pražská Aritma, která měla hostit Duklu, a soupeř Hradce Králové Olympie Březová. Doplnily je Kroměříž, Motorlet Praha, Znojmo a Velké Meziříčí. Duel mezi Karlovými Vary a Vyšehradem je prozatím odložen.

Na kontroly z poloviny přispívá Fotbalová asociace ČR, ale kluby je podstoupit nemusejí. Pokud tak učiní, musejí o tom informovat vedení soutěže nejpozději 48 hodin před zápasem. Utkání je poté kontumováno ve prospěch soupeře, kluby se však vyhnou finančnímu postihu.

"Na základě konzultace se zástupcem krajské hygienické stanice Zlínského kraje a jeho zcela zásadního stanoviska ve věci covid-19 se výkonný výbor SK Hanácká Slavia Kroměříž rozhodl ukončit účinkování A-týmu mužů v MOL Cupu soutěžního ročníku 2020/2021," uvedla Kroměříž.

"Výkonný výbor SK Hanácká Slavia Kroměříž tímto svým krokem preferuje bezproblémovou účast v MSFL, zároveň se omlouvá všem svým věrným fanouškům a příznivcům, kteří si v tomto roce neužijí pohárové utkání našich hráčů proti prvoligovému soupeři, nicméně pokračování v obou soutěžích je pro náš klub technicky nemožné," prohlásila Hanácká Slavia.

Slezané jejímu odstoupení rozumějí. "Na zápas jsme se těšili, ale rozhodnutí Kroměříže respektujeme a svým způsobem ho chápeme. Pro nás zrušení utkání znamená úpravu tréninkového cyklu. A samozřejmě jsme zároveň o krok blíž vítězství v poháru," řekl vedoucí opavského mužstva Lumír Sedláček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články