Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
ČT Author Cup 2024

Opakovaný los poháru poslal Slavii do Kroměříže, Plzeň do Mariánských Lázní a Spartu do Líšně

Po chybě v nasazení týmů a protestu druholigové Zbrojovky Brno se opakoval los 3. kola českého poháru. Vzhledem k tomu, že ve středu nebylo respektováno nasazení týmů, muselo vedení FAČR reagovat na protest Zbrojovky Brno a los opakovat. A Brno jede do Opavy. Slavii čeká 27. září její druholigová hanácká jmenovkyně v Kroměříži, Plzeň jde na hřiště divizních Mariánských Lázní a Sparta do druhligové Líšně. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Los 3. kola MOL Cupu

Losování 3. kola se původně uskutečnilo ve středu, kvůli chybě při nasazení týmů se ale opakovalo. FAČR se ve čtvrtek za chybu omluvila, řídící orgán soutěže se nakonec po právní konzultaci rozhodl losování opakovat.

Ve 3. kole zasáhne do MOL Cupu zbylá pětice prvoligových klubů: úřadující mistr Sparta, Slavia, Plzeň a Bohemians 1905 coby účastníci letošní kvalifikace evropských pohárů, Liberec jako vítěz ligové nadstavbové skupiny o umístění z minulého ročníku.

Slavia si měla původně zahrát v Mariánských Lázních, místo toho zamíří do Kroměříže. Nováčkovi druhé ligy patří deváté místo. Duel bude pikantní tím, že kroměřížský klub se jmenuje Hanácká Slavia a používá červenobílé logo s hvězdou a sešívané dresy.

Spartu místo pražského derby se Žižkovem čeká aktuálně osmý celek druhé nejvyšší soutěže Líšeň. Týmy se v domácím poháru utkaly v září 2021, tehdy Pražané rovněž v utkání 3. kola zvítězili na půdě brněnského celku 3:0.

Plzeň v souboji dvou Viktorií vyzve v současnosti druhý tým divizní skupiny A Mariánské Lázně. Vedle Plzně čeká z ligových celků divizní soupeř ještě na Liberec, který se představí v Kladně.

Druholigového protivníka budou mít ve 3. kole z ligových mužstev ještě Hradec Králové, Mladá Boleslav, Slovácko, Olomouc, Teplice a České Budějovice. Na tým z třetí nejvyšší soutěže narazí Jablonec, Bohemians Praha 1905, Ostrava a Zlín. Pardubice si na soupeře ještě musejí počkat, Velvary s Vlašimí zkompletují 2. kolo 20. září. Brněnská Zbrojovka se v souboji dvou druholigových mužstev představí v Opavě.

Úředním hracím dnem 3. kola je středa 27. září, některé zápasy se ale jako obvykle s největší pravděpodobností budou hrát v jiných dnech. Z MOL Cupu v této sezoně zatím vypadl jeden prvoligový klub –⁠ nováček nejvyšší soutěže Karviná nestačila na třetiligový Uničov, který nyní přivítá Zlín. V minulém ročníku poháru Slavia v pražském finále zvítězila 2:0 na Spartě.

Los 3. kola MOL Cupu

Domažlice (ČFL) – Jablonec

SK Kladno (divize) – Liberec

Sparta Kolín (ČFL) – Bohemians

Mariánské Lázně (divize) – Viktoria Plzeň

Zápy (ČFL) – Baník Ostrava

Uničov (MSFL) – Zlín

Jihlava (2. liga) – Hradec Králové

Mladá Boleslav – Prostějov (2. liga)

Velvary/Vlašim – Pardubice

Slovácko – Dukla Praha (2. liga)

Viktoria Žižkov (2. liga) – Olomouc

Hanácká Slavia Kroměříž (2. liga) – Slavia

Vyškov (2. liga) – Teplice

Líšeň (2. liga) – Sparta

Opava (2. liga) – Zbrojovka Brno (2. liga)

České Budějovice – Chrudim (2. liga)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články