Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Olomouc, Slovácko, Boleslav i Teplice postoupily do čtvrtfinále

Praha - Fotbalisté Mladé Boleslavi, Slovácka, Olomouce a Teplic postoupili do čtvrtfinále Poháru České pošty. Jediným ligovým celkem, pro kterého dnes účinkování v soutěži skončilo, je Dukla, která remizovala v Olomouci 2:2, což ji při porážce 0:1 v prvním duelu na postup nestačilo. Utkání přerušilo zranění hlavního rozhodčího, a dopískat tak musel arbitr, který seděl v publiku.

Jakub Mareš z Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Dukla přitom měla duel skvěle rozehraný. Po zhruba patnáctiminutovém přerušení kvůli zranění rozhodčího Nenadála se totiž dostala do dvoubrankového vedení po gólech Pázlera. Hrozbu vyřazení však hned vzápětí odvrátil Doležal, na kterého pět minut po změně stran navázal vyrovnávacím gólem reprezentant Pospíšil.

Hosté se pak znovu snažili strhnout vedení na svou stranu, ale blíž výhře byla Sigma, která podnikala nebezpečné brejky do otevřené obrany. Duel však nakonec skončil remízou, která posunula dál Olomouc. Její soupeř vzejde z duelu Sparty s Jihlavou.

Trenér Dukly Kozel po zápase:

Kuriózní situace nastala už po deseti minutách hry. Hlavní sudí Martin Nenadál si poranil sval a nemohl pokračovat. A protože na utkání nebyl delegován čtvrtý sudí, hrozilo, že se zápas nedohraje. Záchrana přišla z publika, kde shodou okolností seděl rozhodčí Lukáš Lakomý, který působí v MSFL či juniorské lize.

Sigma Olomouc - Dukla Praha 2:2 (1:2)

Branky: 45.+12 Doležal, 50. Pospíšil - 29. a 45.+10 Pázler. Rozhodčí: Nenadál - Pospíšil, Hájek (od 26. minuty Hájek - Pospíšil, L. Lakomý). Diváci: 2 643. První zápas: 1:0, postoupila Olomouc.

Olomouc: Blaha - Hála (46. Petr), Dreksa, Šindelář, Vepřek - Hořava, Pospíšil, Ordoš (87. Plšek) - Schulmeister (81. Rossi), Doležal, Navrátil. Trenér: Pivarník.

Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Štetina, Božič - Borek, Podrazký (84. Malý), Kalouda - Berger, Marek (60. Přeučil), Pázler (70. Engelmann). Trenér: Kozel.

Utkání Olomouc - Dukla
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Mladá Boleslav Třinec nakonec přehrála

Boleslav v souboji s lídrem MSFL Třincem zvítězila 3:0 a v kombinaci s remízou 1:1 z prvního duelu jí to stačilo k postupu. Třinec však hodinu odolával i díky skvělému výkonu brankáře Lipčáka. Pak však jeho kouzlo překonal Fillo, jehož střelu z hranice vápna ještě tečoval jeden z obránců. Třinec se snažil o vyrovnání, které by znamenalo pokutové kopy, ale čtvrt hodiny před koncem přišlo definitivní rozuzlení. Nešpor tentokrát nedal Lipčákovi šanci a potvrdil vedení i postup. V závěru přidal ještě třetí gól Mareš z penalty. 

"Třinec předvedl velmi dobrý a sympatický výkon, po zisku míče jeho hráči šli okamžitě do brejku. Kdybychom za bezgólového stavu inkasovali, horko těžko by se nám to otáčelo. O přestávce jsem hráče nabádal k maximální koncentraci a podařilo se nám zaslouženě postoupit," hodnotil kouč Boleslavi Ladislav Minář.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáže z Poháru České pošty: Boleslav - Třinec, Olomouc - Dukla

Mladá Boleslav - Třinec 3:0 (0:0)

Branky: 60. Fillo, 75. Nešpor, 84. Mareš z pen. Rozhodčí: Proske - Marek, Peřina. Diváci: 648. První zápas 1:1, postoupila Mladá Boleslav.

Sestava M. Boleslavi: Šeda - Kysela (46. Ščuk), Johana, Janíček, Bořil - Kúdela, Opiela (86. Ondřejka) - Štohanzl, Magera (71. Mareš), Fillo - Nešpor. Trenér: Minář.

Slovácko slavilo klidný postup

Ve čtvrtfinále se Boleslav utká se Slováckem, které prošlo dál po dvou výhrách 2:0 nad divizní Třebíčí. Dnes se Slovácko střelecky prosadilo až v posledních deseti minutách, kdy o výsledku rozhodl dvěma góly Kovář.

I když mělo po většinu zápasu favorizované Slovácko hru pod kontrolou, v koncovce zápolilo s přesností. Brankář Třebíče Zrzavý byl pro domácí velkou překážkou, pokud jej už překonali, tak jej zachránila ve 35. minutě po střele Kuncla tyčka a po změně stran trefil břevno Hlúpik. "Spokojen jsem s naším výkonem až v závěrečné půlhodině. Soupeř bojoval, hrál solidně v defenzívě. Naše koncovka byla až na dva góly Kováře špatná," uvedl po utkání trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

1. FC Slovácko - HFK Třebíč 2:0 (0:0)

Branky: 80. a 90. Kovář. Rozhodčí: Mikel - Tacina, Gallo. První zápas 2:0, postoupilo Slovácko.

Sestava Slovácko: Heča - Kuncl, Mezlík, Košút (46. Trousil), Hofmann - Hlúpik, Martykán (57. Došek), Volešák, Kerbr - Lukáš (46. Kovář), Trávník. Trenér: Habanec.

Ščasný chystá v Teplicích čistku

Do čtvrtfinále se probojovaly i Teplice, které prošly přes třetiligové Domažlice po výhrách 2:0 a dnes 2:1 a utkají se s Libercem. O dvougólový náskok z prvního zápasu se sice v úvodu musely chvíli bát, protože hosté začali hodně aktivně a po čtyřech minutách se dostal za obranu Teplic Petráček, jenže jeho střelu těsně před čarou vykopl stoper Rosa. V 7. minutě už ale domácí vedli - Krátký se uvolnil ve vápně, vypálil do tyče a dobíhající Vachoušek v pohodě doklepl do branky.

Teplice pak začaly dominovat a vypracovaly si hodně šancí, ale využily už jen jednu - Vachoušek v 35. minutě před vápnem místo střely zadribloval, trochu se štěstím se dostal do vápna a míč poslal přesně k tyči. Prvoligový favorit pak bez problémů kontroloval zápas, v posledních 20 minutách ale převaha přešla v bohorovnost a Domažlice měly najednou vepředu spoustu místa. V 88. minutě se trefil zblízka do horního růžku střídající Došlý, na víc už ale hostům nezbyl čas.

I proto byl trenér Zdeněk Ščasný i přes postup hodně naštvaný. "Co jsme předvedli ve druhém poločase, za to se musíme divákům omluvit. Hráli jsme chaoticky a mohli jsme gólů dostat i víc. Tohle se může stát jednou za rok, když hrajete na špici ligy, ale ne v naší situaci," kritizoval Ščasný. "Se třemi čtyřmi hráči se rozloučím, protože tu nemají co dělat, ale kdybych vycházel z dnešního druhého poločasu, šlo by jich mnohem víc a bral bych si naopak hráče z Domažlic," dodal.

Teplice - Domažlice 2:1 (2:0)

Branky: 7. a 35. Vachoušek - 88. Došlý. Rozhodčí: Orel - Pilný, Hock. Diváci: 1490. První zápas 2:0, postoupily Teplice.

Sestava Teplic: Slavík - Vonrášek, Lüftner, Rosa, Chovanec (46. Podaný) - Krátký, Jursa (67. Čajič), Jarolím (46. Kerič), Vůch - Vachoušek, Jindráček. Trenér: Ščasný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články