Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Olomouc i Teplice bez problému postoupily

Praha - Fotbalisté Teplic a Sigmy Olomouc si bez problémů zajistili postup do osmifinále Poháru České pošty. Severočeši ve 3. kole zvítězili 7:0 na hřišti divizního Vyšehradu, k čemuž hattrickem přispěl Andrej Kerič. Hanáci vyhráli 3:0 v Uničově především zásluhou dvou branek Zdeňka Klesnila. V dalším kole se Teplice utkají s Domažlicemi, na Olomouc čeká ligový souboj s Duklou Praha. 

Teplice se tak dočkaly výhry i ve druhém utkání pod novým trenérem Zdeňkem Ščasným. Navíc si výrazně zvedly sebevědomí v ofenzivě. I když první půle tomu nenapovídala. Teplice sice vedly po rychlém gólu Dolejše, jenže pak musel s poraněným svalem střídat Mahmutovič a Vyšehrad se dlouho úspěšně bránil.

Jeho naděje na zvrat ale zhatil teplický nástup do druhé půle. Nejprve zvýšil hlavou Vachoušek a poté začal úřadovat Kerič. První gól po příchodu na hostování ze Sparty zaznamenal hlavou po centru Dolejše, následně přidal další gól po asistenci brankáře Slavíka a hattrick uzavřel po dalším pasu od Dolejše. V závěru výhru ještě korunovali Podaný s Jarolímem.

Vyšehrad - Teplice 0:7 (0:1)

Branky: 56., 66. a 73. Kerič, 7. Dolejš, 52. Vachoušek, 81. Podaný, 88. Jarolím. Rozhodčí: Kalenda - Mencl, Pilný.

Teplice: Slavík - Ježdík, Lukáš, Matula, Chovanec - Dolejš, Ljevakovič (73. Čajič), Jarolím, Podaný - Vachoušek (61. Jindráček), Mahmutovič (17. Kerič). Trenér: Ščasný.

Také Sigma neměla s postupem na hřišti dvanáctého celku MSFL výraznější starosti. Do osmifinále ji nasměroval ve 25. minutě kanonýr Ordoš, který pokořil brankáře přesnou hlavičkou do protipohybu. Od druhého zásahu pak domácí uchránil Vejvoda, který z brankové čáry vykopl střelu Petra, ale favorit vítězství zpečetil ve druhém poločase dvěma trefami Klesnila.

Uničov byl v závěru blízko čestnému úspěchu. Gólman Zlámal, který se po zranění do olomoucké branky vrátil po dvou měsících, na Večeřovu ránu neměl nárok, ale zachránila ho tyčka.

Uničov - Sigma Olomouc 0:3 (0:1)

Branky: 61. a 65. Klesnil, 25. Ordoš. Rozhodčí: Trávníček - Gallo, Tacina. Diváci: 1 385.

Olomouc: Zlámal - Janotka, Škerle, Golban, Hála - Plšek, Hořava, Navrátil (74. Hubník) - Ordoš (85. Rossi), Klesnil, Petr (79. Schulmeister). Trenér: Pivarník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Uničov - Sigma
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články