Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Odchod ze Sparty? Teď to není téma, ale ambice posouvat se být musí, přiznal Hancko

Zraněný Panák, odcházející Dočkal a možná i Hložek. Řada aspektů motivuje Spartu podle Dávida Hancka pro pohárové finále na Slovácku. Tak kupříkladu slovenského reprezentanta nejvíce žene vpřed touha vyhrát trofej právě pro parťáka z obrany Filipa Panáka. Hancko si nicméně nemyslí, že i přímo pro něj osobně by mělo jít o rozlučku se sparťanským dresem. Přímý přenos utkání Slovácko - Sparta sledujte ve středu od 16:35 na ČT2 a webu ctsport.cz.

Panák je po další operaci kolena a doba jeho návratu je zatím neznámá. Stejnému zákroku se v minulosti podrobil už dvakrát. "Hodně lidí si myslelo, že pravděpodobně ani nebude hrát, ale měl takovou skvělou sezonu. O to víc mě mrzí, že nemůže být fit. Aby měl pohár v sezoně, v níž odehrál hodně zápasů, je velkou motivací nejen pro mě, ale i pro mužstvo," uvedl čtyřiadvacetiletý Hancko.

Možný letní přestup do zahraničí pro něj aktuálně není téma. "Abych odešel, muselo by se stát několik věcí a muselo by to dávat smysl a vyhovovat to mně i rodině. Jak už jsem několikrát řekl, někde v hlavě je myšlenka, že kdyby přišla dobrá nabídka, tak bych si chtěl být jistý, že své výkony dokážu zopakovat i v zahraničí. Myslím, že každý mladý hráč by měl mít ambici posunout se dál. Momentálně však takové věci neřeším a soustředím se jen na finále proti Slovácku," prohlásil někdejší hráč Žiliny a Fiorentiny.

Hancko: V kabině se dost věcí změnilo

Finále poháru v Uherském Hradišti se mělo původně odehrát 4. května, jenže kvůli silnému dešti a nezpůsobilému terénu bylo odloženo o dva týdny. Sparta mezitím odvolala trenéra Pavla Vrbu, jehož do konce sezony nahradil dosavadní kouč druholigového B-týmu Michal Horňák. Letenští se na finále naladili nedělní výhrou 2:1 v derby na Slavii, jíž zakončili ligovou sezonu.

"I když je to jenom 14 dní, dost věcí se v klubu i v kabině změnilo. Čeká nás ten samý zápas, ale situace je úplně jiná. I když zápasy v Plzni a doma se Slováckem nebyly ideální, víkendové derby nám ukázalo, jak se chceme prezentovat, jak chceme hrát a že můžeme být úspěšní. Jsem rád, že jsme zápas zvládli, navíc v Edenu. To je to nejlepší, co se mohlo stát. Dodalo nám to skvělou motivaci a pohodu do středečního finále," konstatoval Hancko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články