Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nůžky přišly vniveč. Obrovské zklamání, řekl po pohárové prohře Šural

V 17. minutě prodloužení pěknými nůžkami srovnal na průběžných 2:2. Radost ovšem vyprchala jako laciný parfém. Josef Šural se Spartou nakonec postup do pohárového čtvrtfinále slavit nemohl. Letenští nezvládli další z cílů této sezony poté, co nepostoupili do skupiny Evropské ligy a v lize jsou až pátí s patnáctibodovou ztrátou na první Plzeň.

Marc Janko a Josef Šural
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Je to obrovské zklamání. Jak jste mohli vidět i podle sestavy, v poháru jsme nechtěli nic podcenit. Bohužel to nevyšlo. Prohráli jsme si to v základních 90 minutách," řekl Šural.

Sparťané dvakrát dotáhli jednobrankovou ztrátu, v penaltách ale selhali, zatímco Baník byl při střelbě pokutových kopů bezchybný. "Věřil jsem, jak jsme v základní hrací době srovnali, že bychom to mohli urvat. Bylo tam pár závarů, pak v prodloužení před inkasovaným gólem jsme měli obrovskou šanci, kdy to vykopávali z čáry. Měli jsme to tam nějak dotlačit," litoval člen širšího kádru reprezentace.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Sparta - Baník

Sparta o víkendu po zlepšeném výkonu vyhrála v lize v Jablonci 3:0, ale vypadnutí z poháru je pro ni další rána v nevydařené podzimní sezoně pod trenérem Andreou Stramaccionim. "Poslední dva zápasy v lize jsme herně nepropadli, celkem jsme je zvládli. Akorát jsme vyhráli jen jeden. Mysleli jsme si, že už to půjde nahoru, a bohužel dneska jsme se zase dostali níž," litoval Šural.

"Pro nás byla komplikace nejdřív liga, teď i pohár. Věřili jsme, že bychom po delší době mohli udělat nějakou trofej, a vypadli jsme se soupeřem, s kterým jsme vypadnout neměli," dodal sedmadvacetiletý hráč.

Hlavním cílem kvalifikace Ligy mistrů

Hned v neděli se jeho tým s Ostravou utká v lize. "Soustředíme se už jen na ligu. Chceme se co nejvíc dotáhnout na první místo, i když víte, jaký je tam rozestup. Takže hlavní cíl bude dostat se do kvalifikace Ligy mistrů," uvedl Šural.

"Musíme se o to pokusit. Musíme začít hned v neděli a Baníku to vrátit aspoň v lize. Musíme zvládnout dva zápasy do reprezentační pauzy a zase s tím něco zkusit vymyslet," dodal Šural.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články