Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nadávky Strakovi řeší disciplinárka. Neakceptovatelné pokřiky, soudí její předseda Baček

Urážky na adresu trenéra Františka Straky se zřejmě neobejdou bez trestu. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace zahájila se Slavií v tomto ohledu řízení. Příznivci červenobílých vulgárně nadávali rodině zkušeného kouče, který v sezoně 2011/12 coby dlouholetý sparťan krátce vedl klub z Edenu. Komise se zároveň zabývá i narážkami slávistických fanoušků na vietnamský původ libereckého brankáře Filipa Nguyena ze sobotního ligového duelu.

"Kolektivní pokřiky fanoušků Slavie proti trenérovi Karviné byly rozhodně za hranicí toho, co je akceptovatelné, a to zejména pokřiky o smrti a zabíjení. Bohužel musíme konstatovat, že v případě tribuny Sever se nejedná o první prohřešek, koneckonců již na podzim byla tato tribuna podmíněně uzavřena," uvedla v komuniké komise.

Straka se při úterním návratu na Slavii, kterou vedl v deseti ligových zápasech sezony 2011/12, stal terčem řady nadávek. Domácí fanoušci ale vulgárně uráželi i jeho rodinu a v jednom pokřiku skandovali i o zabíjení trenérových dětí.

Straka se snažil projevy fanoušků nezaobírat a během utkání šetřil obvyklými energickými gesty. "Nechtěl jsem nějakým způsobem ještě více rozpoutávat emoce, než jaké byly. Je to trapné. Samozřejmě, že to i bolí, když tohle slyšíte," řekl po porážce Karviné 0:5 Straka, který v roce 2012 po tlaku od fanoušků na post slávistického trenéra sám rezignoval.

Slavia vulgárními pokřiky fanoušků porušila povinnosti pořadatelského klubu. Disciplinárka se začala zabývat i nevhodnými pokřiky příznivců na libereckého gólmana Nguyena.

"Zahájili jsme předběžné šetření a požádali jsme Slavii o informaci, zda dotyčného diváka identifikovala a jaká učinila opatření, aby se situace neopakovala. Současně komise požádala o vyjádření k situaci hráče Nguyena," uvedl Baček.

Trestu neušel ani Miloševič za nafilmovaný pád

Disciplinárka na dnešním zasedání potrestala hráče Dukly Praha Branislava Miloševiče za simulování v utkání 25. ligového kola s Karvinou jednozápasovým trestem a pokutou 20 tisíc korun. Srbský obránce či záložník v úvodu nafilmoval pád v pokutovém území, po kterém Pražané z chybně nařízené penalty otevřeli skóre. Dukla nakonec vyhrála 2:1.

"Po zhlédnutí všech dostupných videozáběrů jsme dospěli ke stejnému stanovisku jako delegát utkání, komise rozhodčích FAČR a Sportovní rada LFA, a totiž, že došlo ke zveličení pádu, které vedlo k nesprávnému rozhodnutí rozhodčího o nařízení pokutového kopu. Hráč bude mít zastavenou činnost, až naše rozhodnutí nabude právní moci," uvedl Baček.

Pokutu deset tisíc korun musí zaplatit vedoucí mužstva Dukly Praha Petr Malý za nesportovní chování v utkání v Opavě. O pět tisíc vyšší pokutu dostaly Teplice za porušení povinností pořádajícího klubu v zápase s Plzní.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články