Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Na finále do Boleslavi. Souboj o pohár mezi Slavií a Jabloncem se odehraje na půli cesty

O dějišti finále českého fotbalového poháru je znovu jasno – a znovu se neodehraje v Praze. Souboj o titul v MOL Cupu mezi Slavií a Jabloncem proběhne ve středu 9. května od 20:15 v Mladé Boleslavi.

Utkání Slavia - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Vedení Fotbalové asociace ČR se jako tradičně snažilo, aby stadion ležel na polovině cesty mezi oběma týmy. V Mladé Boleslavi se finále uskuteční podruhé, v roce 2015 tam Jablonec na penalty prohrál s Libercem. V normální hrací době skončilo utkání nerozhodně 1:1.

"Chtěli jsme prioritně, aby se se naplnil sportovní rámec fair play, to znamená, aby se hrálo na neutrální půdě. Zároveň jsme chtěli stejně jako v loňském ročníku vyjít maximálně vstříc fanouškům obou klubů, pro které je Mladá Boleslav přibližně stejně vzdálená," uvedl v tiskové zprávě mluvčí FAČR Michal Jurman.

"Věříme, že jich na zápas přijede co nejvíce a vytvoří adekvátní kulisu, kterou si finálové utkání MOL Cupu zaslouží. Zároveň chce FAČR poděkovat za vstřícné gesto vedení Mladé Boleslavi, které pomohlo pořádání finálového utkání domácího poháru právě na jejím hřišti," dodal Jurman.

Slavia se ve finále poháru představí poprvé po 16 letech a od triumfu v roce 2002, Jablonec si zahraje o trofej potřetí za poslední čtyři sezony. Předchozí dvě finále prohrál a z prvenství se naposledy radoval v roce 2013.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články