Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

MOL Cup pozná prvního finalistu a čtvrtého semifinalistu. Kdo bude slavit v Plzni a na Hané?

V domácím fotbalovém poháru se rozhodne o prvním finalistovi. Roli favorita bude chtít potvrdit Plzeň, která ve Štruncových sadech vyzve Teplice. Ve druhém středečním duelu si Olomouc zahraje v dohrávce čtvrtfinále se Slavií o to, kdo nastoupí za týden v semifinále proti Spartě na Letné. Přímý přenos utkání Olomouc - Slavia sledujte od 13:40 na ČT sport a webu ctsport.cz, zápas Plzeň - Teplice od 16:40 tamtéž.

Plzeň před týdnem zvítězila v lize v Teplicích 1:0 a v úvodním vzájemném měření sil v této sezoně je doma deklasovala 7:0. Viktoria už třináct soutěžních střetnutí za sebou neprohrála, ale v nejvyšší soutěži stále figuruje mimo elitní kvarteto na pátém místě. MOL Cup je tak pro ni velmi důležitý i proto, že si z něj může zajistit start v evropských pohárech.

"Bude to velký zápas, který nám může přinést další velký zápas. Jsme kousek od finále a těšíme se. Máme k Teplicím respekt. Jejich hráči jsou nepříjemní, chtějí hrát fotbal. My budeme hrát svou hru, vytvářet si šance. Věřím, že budeme i střílet góly a semifinále zvládneme," řekl asistent plzeňského trenéra Marek Bakoš.

Zatímco Viktoria v lize hraje o pohárové příčky, Teplice bojují o záchranu. Severočeši už sedm kol nevyhráli, o víkendu však v dlouhém oslabení vydřeli důležitou bezbrankovou remízu v Brně. Plzeň si zahraje semifinále poháru podruhé za sebou, zato "skláři" se představí mezi nejlepší čtyřkou poprvé od ročníku 2014/15.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia a Plzeň jdou do poháru

"Snažili jsme se zregenerovat hned po utkání s Brnem a pak už jsme se co nejlépe a nejrychleji připravovali na Plzeň. Nejsme sice favorité, ale rozhodně neprodáme kůži lacino," uvedl teplický kouč Radim Kučera.

Slavii schází bod ke třetímu ligovému titulu v řadě. Červenobílí chtějí vyhrát i pohár a zopakovat double, na který dosáhli předloni. Na Hané ovšem zvítězili v jediném z posledních jedenácti soutěžních zápasů.

"Jedeme do prostředí, kde nemáme v poslední době moc dobrou bilanci, musíme být obezřetní. Olomouc hraje v lize doma proti favorizovaným týmům velice dobře. Ale nemáme jiný cíl, než že to chceme zvládnout a postoupit," prohlásil trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

Sigmě se v poslední době doma výsledkově nedaří. Naposledy na Andrově stadionu prohrála s Ostravou 0:2 a pětkrát za sebou tam nezvítězila.

"Prohra s Baníkem nás mrzela. Věřím, že se nám na Slavii uzdraví někdo z kluků, co byli mimo. Vsadíme na hráče, kteří budou hodně běhat. Se Slavií to bude o běhání, rychlosti. Uděláme maximum a porveme se o postup," burcoval olomoucký kouč Radoslav Látal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články