Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Mladá Boleslav se ve druhém kole MOL Cupu střetne s Ústím, Olomouc pojede do Třince

Český pohár zná složení druhého kola. Do této fáze MOL Cupu se už zapojí také prvoligoví zástupci. Mladá Boleslav narazí na Ústí nad Labem, Teplice se střetnou s třetiligovým klubem z Brozan. V Praze dojde na derby mezi Loko Vltavínem z ČFL a druholigovou Duklou. Rozhodl o tom los v sídle FAČR na pražském Strahově.

Je nám líto, video expirovalo.
Los 2. kola MOL Cupu

Do 2. kola poháru vstoupí 11 z 16 prvoligových týmů a všechny se tradičně představí venku. Volný los mají účastníci letošní kvalifikace evropských pohárů – pražské kluby Sparta se Slavií, Plzeň a Bohemians 1905. Až v dalším kole zasáhne do hry i Liberec coby vítěz nadstavbové skupiny o umístění z minulé ligové sezony.

Los byl přívětivý nejen k vítězi předminulého ročníku Slovácku, které narazí na divizní Hlubiny, ale také ke Zlínu, jemuž přisoudil rovněž divizního soupeře – Lanžhot. Naopak papírově zřejmě nejtěžšího protivníka dostala Olomouc, neboť Sigmu čeká Třinec, který na jaře sestoupil z druhé ligy. Na třetiligového soupeře narazí také Jablonec v duelu s Admirou Praha a Pardubice proti Mostu-Souši.

Ve 2. kole se představí 54 mužstev, oficiálním hracím dnem je středa 30. srpna. Pohárový triumf obhajuje Slavia, která ve finále zvítězila v derby na Spartě. Účastníci 2. kola ještě nejsou kompletní, z prvního kola zbývá dohrát 14 zápasů.

Na soupeře si mimo jiné musejí počkat ještě čtyři prvoligové celky. Baník Ostrava narazí na lepšího z dvojice Rýmařov – Hlučín, České Budějovice se představí na stadionu vítěze duelu Velké Hamry – Přepeře, Hradec Králové zavítá do Soběslavi, nebo Písku a nováčka nejvyšší soutěže Karvinou čeká postupující z utkání Hranice – Uničov.

Los 2. kola českého fotbalového poháru MOL Cupu:

Velké Hamry / Přepeře – České Budějovice, Brozany – Teplice, Soběslav/Písek – Hradec Králové, Ústí nad Labem – Mladá Boleslav, Admira Praha – Jablonec, Most–Souš – Pardubice, Lanžhot – Zlín, Hranice/Uničov – Karviná, Hlubina – Slovácko, Rýmařov/Hlučín – Ostrava, Třinec – Olomouc, Benešov / Povltavská FA – Ústí nad Orlicí / Žižkov, Loko Vltavín – Dukla Praha, Kladno – Kosmonosy/Varnsdorf, Velvary – Vlašim, Zápy – Táborsko, Česká Lípa – Chrudim, Domažlice – Příbram, Nespeky – Jihlava, Petřín Plzeň – Mariánské Lázně, Nový Bydžov / Kolín – Chlumec nad Cidlinou, Strání/Rosice – Bohunice/Kroměříž, Vsetín – Brno, Hlinsko – Vrchovina Nové Město na Moravě / Líšeň, Žďár nad Sázavou / Znojmo – Prostějov, Zlínsko / Frýdek–Místek – Vyškov, Holešov – Šumperk/Opava.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články