Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Masopust zpečetil double Slavie a do čtveřice se dočkal Českého poháru. Bylo to sladké, řekl

Po předchozích třech finále Českého poháru kousal porážku. Na čtvrtý pokus však Lukáš Masopust kýženou trofej zvedl nad hlavu. A co víc - v 78. minutě utekl na Andrově stadionu ostravským obráncům, překonal brankáře Budinského a stanovil konečný výsledek finále. V červených dresech se zlatým nápisem "Mistři" pak po boku spoluhráčů slavil cenný double Slavie, po 77 letech.

Lukáš Masopust ze Slavie (vpravo) střílí gól ve finále MOL Cupu
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Čekal jsem pět let, než pohár vyhraju," smál se do nastavených mikrofonů. "Bylo to navíc opravdu sladké," přidal.

V předchozích sezonách neuspěl třikrát v dresu Jablonce, odkud v zimě přestoupil do Edenu. Slavia ve finále porazila 2:0 Baník, kterému čelila tři dny po vzájemném ligovém duelu, v němž stvrdila zisk mistrovského titulu. "Někdo musel vyhrát a to ovlivnilo taktiku," odpověděl Masopust na otázku, v čem bylo utkání jiné oproti neděli.

Klíčovým momentem byla podle něj situace ze závěru půle, kdy sudí Ardeleanu pískl penaltu ve prospěch Slavie. "Hodně to ovlivnila. Pomohla nám ke klidu, ale my bychom dali první gól i bez ní," věřil slávistický záložník.

"Baník musel do druhé půle otevřít hru a to byla voda na náš mlýn. V první půli nebylo hřiště moc pokropené, to hrálo velkou roli. Po přestávce to už bylo o moc lepší, to už balón víc jezdil a mohli jsme chodit do otevřené obrany," popsal.

Právě brejk po přihrávce Krále proměnil Masopust ve druhý gól pohárového finále. "Na předchozí finálové krachy jsem vůbec nemyslel," podotkl s úsměvem.

Finále poháru se hrálo za chladného květnového počasí, ale ve vynikající atmosféře. "V Edenu bývá také skvělá, ale tady se o ni přičinili fanoušci obou táborů. Bylo to neskutečný - v zápalu boje se to nedalo úplně vnímat, ale bylo to cítit," složil fanouškům kompliment.

Sešívaní tak mohou po historickém doublu udělat inventuru po skvělém ročníku. Získali dvě domácí trofeje, zahráli si čtvrtfinále Evropské ligy. "Mohli jsme v Evropské lize dojít dál," hledal na oko rezervy Masopust, ale pak vážně přidal: "Až čas ukáže, jak to je cenná sezona."

V neděli za ní napíše Slavia definitivní tečku v derby se Spartou. Na čtvrtek a pátek dal ovšem trenér Trpišovský hráčům volno. "Snad si ho zasloužíme. Po cestě domů asi nějaký pivo padne, ale v neděli chceme zápas zase zvládnout," zakončil Masopust.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články