Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Los osmifinále MOL Cupu: Mladá Boleslav přivítá Plzeň, Sparta jede do Teplic

Osmifinálové dvojice domácího fotbalové poháru jsou známy. Mezi nejvýraznější duely ze zbylé šestnáctky celků v MOL Cupu patří souboj Mladé Boleslavi doma proti Plzni a Sparta zavítá do Teplic. Úřadující vítěz Slavia bude hostit Zlín. Hracím dnem bude středa 27. října.

Slavia se se Zlínem naposledy utkala v úvodním kole této ligové sezony a zvítězila těsně 1:0. Úřadující mistr vyhrál posledních pět vzájemných duelů, v minulém pohárovém souboji v dubnu 2017 ale "Ševcům" podlehl v semifinále doma 0:1. Zlínští následně MOL Cup vyhráli.

Také Plzeň s Mladou Boleslaví na sebe narazily na úvod ligové sezony a Viktoria doma zvítězila 2:1. Na hřišti středočeského soupeře ale třikrát po sobě nevyhrála. Vloni ve čtvrtfinále poháru Plzeň doma Mladou Boleslav porazila v přestřelce 4:2.

Sparta v posledním vzájemném duelu na jaře rozdrtila Teplice doma 7:2. V poháru se oba soupeři naposledy utkali předloni v dubnu ve čtvrtfinále a Letenští na Stínadlech zvítězili až po penaltovém rozstřelu. Sparta na Teplice po pohárovém zápase narazí i na začátku listopadu v lize.

Stejně na tom budou i další dvě dvojice. Slovácko s Karvinou a Ostrava s ligovým nováčkem Hradcem Králové si pohárový souboj rovněž zopakují ve 14. kole nejvyšší soutěže, pouze si prohodí pořadatelství.

Ve hře v tomto ročníku zůstává 14 z 16 prvoligových mužstev, z týmů z nejvyšší soutěže dosud vypadly Liberec a Pardubice. Přemožitel Východočechů ze 3. kola Jihlava nastoupí na hřišti Bohemians Praha 1905, druhému druholigovému celku v osudí Varnsdorfu přisoudil los osmifinále severočeský souboj v Jablonci.

Osmifinále je posledním kolem, které se bude hrát na podzim, čtvrtfinále se uskuteční v březnu. Tři z posledních čtyř ročníků MOL Cupu ovládl úřadující ligový mistr Slavia, v sezoně 2019/20 zvítězila Sparta.

Los osmifinále MOL Cupu (oficiální hrací termín středa 27. října):

Mladá Boleslav - Plzeň, Jablonec - Varnsdorf, Teplice - Sparta Praha, Slovácko - Karviná, Ostrava - Hradec Králové, České Budějovice - Olomouc, Bohemians Praha 1905 - Jihlava, Slavia Praha - Zlín.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články