Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Loňský finalista z Liberce jde v osmifinále MOL Cupu na České Budějovice, Slavii čeká Slavia

Po úterním postupu Plzně pokračuje osmifinále MOL Cupu dalším triem střetnutí. Finalista minulého ročníku z Liberce přivítá České Budějovice a zopakuje si s nimi nedávný souboj v lize. Lídr nejvyšší soutěže Slavia si střihne "derby" s třetiligovým jmenovcem z Karlových Varů a Teplice nastoupí proti Brnu. Zbylé kvarteto duelů se odehraje později. Přímý přenos zápasu Liberec - České Budějovice sledujte od 16:50 na ČT sport a webu ctsport.cz, od 18:55 bude následovat utkání Slavia Praha - Slavia Karlovy Vary.

Imad Rondič z Liberce v souboji s Filipem Havelkou z Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Opatrné střetnutí skončilo pod Ještěděm v polovině února 0:0. "Byl to těžký zápas, Dynamo má velmi kvalitní mužstvo. Jsme rádi, že hrajeme doma. Asi namixujeme sestavu. Máme hráče, kteří nedostávají tolik příležitostí. Budeme chtít, aby se rozehráli ti, kteří pro nás mohou být přínosem ve finální fázi sezony," podotkl liberecký kouč Pavel Hoftych.

Slavia má příznivý los – jako jediná nastoupí proti celku z třetí ligy. Suverénní lídr nejvyšší soutěže proto může proti Karlovým Varům pošetřit opory po náročném programu v minulém týdnu, kdy po venkovním vítězství 2:0 vyřadil v Evropské lize Leicester. Západočeši mají v názvu rovněž Slavia a používají červenobílé logo s hvězdou a sešívané dresy.

Pražané by rádi navázali na pohárový triumf z let 2018 a 2019 a získali double. "Pohár pro nás hodně znamená, dosáhnout na trofej je pro nás největší motivací. Máme dobře našlápnuto v lize, kde ale určitě nemáme nic v kapse. Chceme si zopakovat předminulou sezonu, kdy jsme získali double," řekl asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl.

V Teplicích na sebe narazí dva týmy, které v lize bojují o záchranu. Severočeši jsou v tabulce čtrnáctí, Zbrojovka figuruje na první sestupové pozici. Úvodní vzájemné měření sil v prosinci vyhrály v lize Teplice 1:0.

Obhájce pohárového vítězství Sparta musela kvůli koronaviru v mužstvu do karantény a osmifinále s Ostravou odehraje až 17. března. V příštím týdnu přivítají Bohemians 1905 Olomouc a zápasy Mladá Boleslav - Slovácko a Vlašim - Jablonec jsou na programu až na konci března v reprezentační přestávce. 

Program osmifinále:

Středa 3. března:
14:00 Teplice - Brno
17:00 Liberec - České Budějovice
19:00 Slavia Praha - Karlovy Vary.

Úterý 9. března:
16:00 Bohemians Praha 1905 - Olomouc.

Středa 17. března:
16:30 Sparta Praha - Ostrava.

Pátek 26. března:
14:30 Mladá Boleslav - Slovácko.

Sobota 27. března:
14:00 Vlašim - Jablonec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články