Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liberec senzačně vypadl z domácího poháru se Zbuzany, sedmička dalších prvoligových týmů jde dál

Z prvoligových zástupců postoupila ve středu další sedmička klubů do třetího kola MOL Cupu. Kromě hráčů Bohemians 1905 se radovaly České Budějovice, Karviná, Olomouc a Teplice. K první pětce se pak přidaly večer i Pardubice s Ostravou, které shodně uhrály těsné výhry 1:0 po prodloužení. Naopak senzační postup přes Liberec zaznamenaly třetiligové Zbuzany po vítězství 2:1 na severu Čech. Slovan v tomto ročníku opouští MOL Cup jako první zástupce nejvyšší soutěže.

Liberecký kapitán Jan Mikula
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Zbuzany na stadionu u Nisy poslal do vedení už v osmé minutě Zákostelský. Liberecké šance na vyrovnání zlikvidoval brankář Soukup a v 70. minutě Zákostelský zvýšil. Za sedm minut domácí vrátil do hry náhradník Mészáros, ale Severočeši navzdory závěrečnému tlaku už víc nezvládli a blamáž neodvrátili.

"I když tam byly nějaké změny, tak sestava, která dnes nastoupila, jednoznačně měla soupeře porazit. Zvlášť když nám hrály karty do rukou, že jsme hráli doma před fanoušky, kterým se tímto omlouvám za celý zápas. Je to velká ostuda, tohle se nemělo stát," řekl v nahrávce pro média Hoftych, jehož pozice je ve velkém ohrožení.

"Uvidíme, nechám si prostor do zítra. Myslím, že stejně tak bude nějaká reakce od vedení, které tohle nemůže přejít. Jsem natolik zkušený, že vím, že trenér je vždy zodpovědný. Já se zodpovědnosti nezříkám. Tohle je trapný zápas, který určitě není dobrou vizitkou. Uvidíme, co bude zítra. I já zvážím své možnosti," dodal Hoftych.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec kouše pohárovou ostudu se Zbuzanami, Hoftych skončil

Baník po nedělním ligovém debaklu 0:4 s mistrovskou Slavií dlouho nedokázal zlomit odpor Hlučína. Po vyloučení domácího Waky z 83. minuty v závěru zahodil penaltu Kuzmanovič. Ostravští se dočkali až ve 105. minutě díky trefě střídajícího debutanta Smékala.

Také trápení Pardubic na hřišti Hostouně ukončil náhradník v prodloužení. Sychra o postupu východočeského favorita rozhodl v 99. minutě premiérovým gólem za A-tým.

V soubojích proti třetiligovým soupeřům uspěli kromě Teplic hráči Bohemians 1905, kteří zvítězili v Sokolově 6:0, a také Olomouc, jež přehrála Uničov 4:2. České Budějovice rozdrtily Sedlčany 6:0 a s divizním protivníkem si venku poradila i Karviná, která ve Slavičíně vyhrála 5:1.

Bohemians 1905 v prvním poločase zařídili dvoubrankový náskok Fulnek s Novákem, kteří se trefili i po změně stran. Další branky Pražanů přidali Köstl a Květ. "Klokani" se dočkali premiérové soutěžní výhry v sezoně.

Teplicím, které v ligovém ročníku prohrály čtyři z dosavadních pěti utkání, v Benešově k triumfu stačila Fortelného branka z 30. minuty.

K olomouckému vítězství v Hlučíně přispěl dvěma góly Zifčák. Dvaadvacetiletý útočník potvrdil formu z ligy, kde se třemi brankami vede týmovou tabulku střelců. Za Sigmu skórovali také Zmrzlý a náhradník Růsek.

Po dvou brankách v Sedlčanech zaznamenalo českobudějovické duo Škoda, Mršič. Přesně mířili i jejich spoluhráči Bassey a střídající Hellebrand.

Také Karviná oslavila premiérovou výhru v ročníku. Dva góly zaznamenal Křapka, brankáře Slavičína překonali i Svoboda, Nešický a Jurásek.

Až ve 3. kole zasáhne do MOL Cupu nejlepší pětice z minulé sezony nejvyšší soutěže – obhájce Slavia, Sparta, Jablonec, Slovácko a Plzeň. Všechny tyto celky se představily v kvalifikaci evropských pohárů.

2. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:

Benešov - FK Teplice 0:1 (0:1)
Branka: 30. Fortelný. Sestava Teplic: Grigar - Kodad, Knapík, Hasil, Laňka - Jukl, Trubač - Černý, Fortelný, Moulis - Ledecký. Trenér: R. Kučera.

Sokolov - Bohemians Praha 1905 0:6 (0:2)
Branky: 9. a 85. Fulnek, 35. a 51. Novák, 60. Köstl, 75. Květ. Sestava Bohemians: Le Giang - Nový, Köstl, Krch, Bartek (75. Lehovec) - Fulnek, Jindřišek (75. Vacek), Květ (75. Ljovin), Novák (78. Hronek) - Chramosta (63. Necid), Koubek. Trenér: Klusáček.

Sedlčany - Dynamo České Budějovice 0:6 (0:2)
Branky: 21. a 58. Škoda, 43. a 60. Mršič, 63. Bassey, 69. Hellebrand. Sestava Č. Budějovic: Šípoš - Čolič, Talověrov, Havel, Mašek - Tolno (63. Brandner), Valenta (63. Čavoš), Vais (63. Hellebrand), Mršič - Škoda, Bassey (63. Mihálik). Trenér: Horejš.

Uničov - Sigma Olomouc 2:4 (1:3)
Branky: 23. Krč, 85. Svoboda - 5. a 29. Zifčák, 16. Zmrzlý, 71. Růsek. Sestava Olomouce: Stejskal - Poulolo, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, González (61. Daněk), Breite, Zmrzlý (67. Sedlák) - Hála (77. Šíp), Zifčák (61. Matoušek), Vaněček (67. Růsek).Trenér: Jílek.

Slavičín - MFK Karviná 1:5 (1:1)
Branky: 39. Fojtů - 18. a 49. Křapka, 56. Svoboda, 69. Nešický, 79. Jurásek. Sestava Karviné: Bolek - Mikuš (46. Bartošák), Buchta, Šindelář, Křapka (68. Santos) - Mangabeira (43. Stropek), Nešický - Sinjavskij (68. Papadopulos), Svoboda, Jurásek - Tavares (46. Zych). Trenér: Weber.

Hostouň - FK Pardubice 0:1 po prodl.
Branka: 99. Sychra. Sestava Pardubic: Letáček - Halász, Čihák, Toml, Sláma - Lupač, Červ, Šimek (68. Cadu), Dufek (75. Sychra) - Chytil (68. Vít), Huf (56. Kostka). Trenér: Novotný.

Hlučín - Baník Ostrava 0:1 po prodl.
Branka: 108. Smékal. Sestava Ostravy: Budinský - Sanneh (99. Smékal), Pokorný, Harušťák (89. Juroška), Granečný (80. Jaroň) - Sor, Budínský, Jánoš, Kuzmanovič, De Azevedo (57. Fleišman) - Almási (57. Chvěja). Trenér: Galásek.

Slovan Liberec - Zbuzany 1:2 (0:1)
Branky: 77. Mészáros - 8. a 70. Zákostelský. Sestava Liberce: Vliegen - Gebre Selassie, Chaluš, Lehoczki, Fukala - Michal (46. Gembický), Havelka - Nečas (60. Faško), Frýdek (46. Rondič), Matoušek (40. Rabušic) - Purzitidis (72. Mészáros). Trenér: Hotfych.

Další zápasy: Ústí nad Orlicí - Vyškov 0:2 (0:1), Domažlice - Vlašim 1:7 (0:3), Kroměříž - Zbrojovka Brno 2:2 po prodl. (1:1, 1:1), na pen. 4:5, Velvary - Chomutov 3:1 (2:0), Valašské Meziříčí - Prostějov 0:3 (0:1), Povltavská FA - Varnsdorf 0:5 (0:3).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články