Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Látal se dočkal první výhry až v poháru, Prostějov vyhrál ve Znojmě

Dlouho čekali fotbalisté Jablonce na první soutěžní výhru v sezoně. Nový kouč Radoslav Látal se mohl se svým týmem konečně radovat až ve 2. kole českého poháru na hřišti třetiligové pražské Admiry, kterou Jablonec porazil 5:1. Po dvou gólech v Praze-Kobylisích vstřelili Alexis Alégué a Jan Chramosta. Ve druhém úterním zápase vyhrál druholigový Prostějov na hřišti třetiligového Znojma 4:2.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Admira – Jablonec

Jablonecký tým v silné sestavě poslal do vedení už v šesté minutě Alégué. Spoluhráč kamerunského záložníka Kratochvíl o chvíli později trefil tyč. Pražané mohli před pauzou vyrovnat, ale Šiler po samostatném úniku přehodil Fendrichovu branku.

Favorizovaní hosté po změně stran dominovali. Náskok pojistil dvěma "slepenými" góly Chramosta, jenž zaznamenal první soutěžní trefy v sezoně. Poté se prosadil i srbský obránce Tekijaški premiérovou soutěžní brankou za Jablonec. Za Admiru snížil Burýšek, ale poslední slovo měl v 62. minutě Alégué.

V MOL Cupu zatím postoupila do 3. kola všechna prvoligová mužstva. Ve středu do poháru zasáhnou Karviná a Hradec Králové. Slezského nováčka nejvyšší soutěže venku čeká třetiligový Uničov, "votroci" se představí na hřišti divizní Soběslavi.

2. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:

Admira Praha – FK Jablonec 1:5 (0:1)

Branky: 58. Burýšek – 47. a 48. Chramosta, 6. a 62. Alégué, 52. Tekijaški.

Sestava Jablonce: Fendrich – Tekijaški, Štěpánek (78. Kubín), Martinec – Čanturišvili (56. Schön), Houska, Kratochvíl (56. Hübschman), Polidar (56. D. Souček) – Chramosta, Alégue – Drchal (66. Náprstek). Trenér: Látal.

Znojmo – Prostějov 2:4 (0:1)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články