Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Kuchta po show na Letné: Finále chutná výborně, ale chceme si sáhnout na double

Poprvé se trefil v derby pražských "S", a hned dvakrát. Slávista Jan Kuchta po vítězství 3:0 v semifinále domácího poháru MOL Cup zářil. Nejlepší střelec ligové sezony byl rád, že červenobílí potvrdili formu a s odvěkým rivalem z Letné neprohráli už 14 soutěžních utkání po sobě. Zároveň věří, že Slavia završí po nedělním zisku titulu v pohárovém finále double.

Jan Kuchta se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Finále chutná výborně, ale chceme si sáhnout na double. Je to jeden z cílů, kterých chceme v sezoně dosáhnout. Výhra je o to lepší, že je z Letné. Skóre ze tří vzájemných zápasů (v této sezoně) máme fantastické (8:0). Jsme rádi, že jsme potvrdili naši formu z předešlého zápasu s Plzní. Myslím, že zasloužené vítězství," řekl Kuchta.

Důrazný forvard nastoupil do třetího derby v kariéře a poprvé v něm skóroval. Ve 25. minutě poslal Slavii do vedení a v 53. minutě po nezištné přihrávce od Lukáše Masopusta zvýšil na 3:0. "Mám obrovskou radost, protože to jsou moje první dva góly v derby, navíc ještě u nich," zářil Kuchta.

"Ale musím pochválit hlavně kluky. U prvního gólu se to ke mně odrazilo a u druhého tam byla skvělá práce Masa (Masopusta). Udělal skvělou akci, tohle má fantastické. Hlavně chci pomoct mančaftu a kluci mi to pak vracejí. Jsem spokojený."

Připustil, že v úvodu nehráli slávisté optimálně a v poločase si dokonce výkon navzdory vedení 2:0 vyčítali. "Ze začátku nás Sparta kousala a mačkala. Pomohl nám první gól, pak jsme se uklidnili. Řekli jsme si něco v kabině - věděli jsme, že potřebujeme daleko více makat. Jak trenéři, tak ani my jsme nebyli spokojeni. Pak si myslím, že už to bylo v naší režii a zápas jsme ovládli," pokračoval čtyřiadvacetiletý útočník.

Slávisté v derby se Spartou od března 2016 už čtrnáct utkání po sobě neprohráli. "Snažíme se nepolevovat, chceme pořád tlačit. Máme s nimi skvělou sérii, o kterou nechceme přijít. Jedeme pořád nadoraz," dodal Kuchta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články