Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Komise rozhodčích: Baník postoupil přes Liberec zásluhou neregulérního gólu

Rozhodující branka Baníku Ostrava ve čtvrtfinále domácího poháru proti Slovanu Liberec neměla platit. Tak zní verdikt komise rozhodčích, která dospěla k závěru, že pomezní sudí Milan Flimmel přehlédl ve 102. minutě ofsajd skórujícího Ondřeje Šašinky. Slezané zápas vyhráli 2:1 a v semifinále se střetnou s Bohemians.

Útočník Baníku Ondřej Šašinka
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Vyrovnávací gól ostravského Milana Baroše na 1:1 ze 43. minuty naopak komise v komuniké označila za regulérní. Z žádného dostupného záběru totiž nešlo posoudit, zda domácí kapitán zahrál rukou.

Hned dvakrát chyboval asistent rozhodčího Ivo Nádvorník v páteční ligové předehrávce Příbrami s Opavou. Ve 36. minutě nejprve chybně signalizovaným ofsajdem zastavil jasnou šanci hostujícího celku, v 52. minutě pak nesprávně odmával postavení mimo hru i na opačné straně a připravil o trefu domácí.

V nedělním ligovém utkání Slovácka s Plzní chyboval hlavní sudí Emanuel Marek, když ve 24. minutě neodpískal pokutový kop pro Viktorii a penaltu nařídil až po zhlédnutí záběrů na videu. Zároveň měl domácímu Marku Havlíkovi udělit za zmaření brankové šance červenou, a ne pouze žlutou kartu. Naopak správně Marek ve druhém poločase ani v jednom ze dvou případů neodpískal pokutový kop pro domácí.

Chyboval i Pavel Franěk v sobotním pražském derby Dukla - Slavia. V závěru střetnutí totiž vyloučil domácího Jana Holendu za udeření soupeře až po přezkoumání záběrů, které mu odeslal videorozhodčí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články