Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Když vytápění trávníku prohrává s mrazem. Odkládá se duel Boleslavi s Ostravou

Správce areálu v Mladé Boleslavi Jan Pechanec na hrací ploše naměřil teplotu -14,5 stupně Celsia. A to je příliš. Kvůli mrazům proto muselo být odloženo i druhé středeční utkání čtvrtfinále MOL Cupu mezi Boleslaví a Baníkem Ostrava. Ani vytápění trávníku nepomohlo udržet hrací plochu ve stavu, aby se na ní mohlo hrát. Už v pondělí byl odložen také duel Hradce Králové se Zlínem. O náhradních termínech se jedná.

Fotbal
zdroj: ČT24

"Přestože umělé vytápění přírodního trávníku fotbalové arény máme zapnuté od příjezdu našeho mužstva z kyperského soustředění, to znamená od počátku února, tak současný stav hrací plochy je ve stavu, že vzhledem k udržení jeho budoucí kvality a také kvůli zdraví hráčů je rozumné pohárové utkání odložit. A to na dobu, kdy budou klimatické podmínky příznivější," řekl manažer komunikace boleslavského klubu Jiří Koros.

Velké mrazy trápí Česko už od minulého týdne. Přesto se přes víkend a v pondělí odehrálo všech osm ligových zápasů. Jelikož však mrazy nepolevily, hrací plochy postupně zamrzají a nepomáhá ani vytápěcí systém, který nemůže být zapnutý na vyšší teploty, jelikož by hrozilo poškození trávníku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články