Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jít do nadstavby s pohárem v kapse by bylo skvělé, sní Holeš

Výhra na Letné a zisk poháru, to by pomohlo Slavii i v boji o titul v lize. Kapitán fotbalistů z vršovického Edenu Tomáš Holeš si to myslí před finálovým zápasem MOL Cupu, které si oba týmy zopakují na stadionu Sparty i v nadstavbové části ligy, do které půjde jeho tým z druhého místa za Spartou. Zápas Sparta – Slavie můžete sledovat od 18:20 v přímém přenosu na ČT sport i ČT sport Plus.

"Psychicky by to byla dávka hodně pozitivní energie do nadstavby. Bylo by super jít do nadstavby s pohárem v kapse, který by byl podpořený dobrým výkonem tady na Spartě, kde nás v budoucnu bude čekat další důležitý zápas. Kdybychom to zvládli vítězně i herně, bylo by to do nadstavby skvělé," řekl Holeš na tiskové konferenci.

Sparta by měla jít díky lepšímu postavení v lize do finále v lepším rozpoložení. "Je to možné. Vždycky po vyhraném zápase je to lepší, zápas se líp vstřebává. Za velkou psychickou výhodu to ale nepovažuju," uvedl bývalý hráč Hradce Králové a Jablonce.

Finále se hraje na Spartě proto, že je hůř postaveným celkem v pohárovém koeficientu za posledních pět let. Výhodu klasického domácího prostředí ale Letenští mít nebudou, jelikož se lístky pro oba týmy rozdělily rovnoměrně.

"Pro nás je určitě výhoda, že tady budeme mít tolik fanoušků, bude to půl napůl. Atmosféra… Zatím si úplně nedokážu představit, jak to bude vypadat. Vždycky jsem tady hrál, když tady bylo plno domácích fanoušků. Věřím, že nám fanoušci hodně pomůžou a že tuhle výhodu využijeme," prohlásil Holeš.

Se Slavií vyhrál domácí pohár před dvěma lety. "Motivace je obrovská, jedna z ambicí klubu je získat pohár. Dostali jsme se do finále, kde se střetneme se Spartou. Je to velký zápas, který tady dlouho dobu nebyl. Všichni se na to těšíme a samozřejmě trofej chceme získat. Je to jeden zápas o takovou trofej. Není důvod hledat okolní motivace, je tam vidina poháru," mínil devatenáctinásobný reprezentant.

Vítěz finále získá prémii 1,5 milionu korun, poražený půl milionu. Vítěz má také jistý start ve 3. předkole Evropské ligy. Pokud by zároveň vyhrál i ligu, přešla by účast ve druhém v hierarchii evropských pohárů na druhý tým ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články