Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jak Líšeň málem sekla Spartu. Šéva to uklidil parádně, ale jinak jsme se trápili, ví Karabec

Pardubice, Teplice i Slovácko. Tyto ligové týmy přes třetí kolo domácího poháru neprošly. A nemuselo zůstat jen u nich. Těžkou hlavu měl i Baník Ostrava a trápila se také Sparta. V Líšni nakonec zvítězila jen těsně gólem Michala Ševčíka. Adam Karabec mu asistoval a bylo mu jasné, že příště už by to mohl být problém. "Musíme si to zanalyzovat," hlásil velký talent a muž zápasu, který jinak v áčku převážně naskakuje do zápasů z lavičky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Líšeň – Sparta Praha

Sparta před sobotním šlágrem s Plzní kompletně obměnila základní sestavu, už i z toho důvodu, že za sebou měla těžké utkání v derby na Slavii (1:1). Líšeň byla Pražanům dlouho vyrovnaným soupeřem.

Nejblíž vedení asi měla v momentě, když Marek Polášek před přestávkou trefil břevno. "Všichni mi říkali, abych víc střílel, zkusil jsem to, parametry to mělo, ale bohužel," vyprávěl v rozhovoru pro ČT sport.

Ze zápasu byl i přes prohru domácích spokojen. "Chtěli jsme na ně vlétnout, zatlačit od začátku. Myslím, že se nám to povedlo, škoda, že jsme ty šance nevyužili. Všichni mi říkali, abych víc střílel, zkusil jsem to, parametry to mělo, ale bohužel. Myslím, že ze zápasu jsme naprosto spokojení."

Podobně to viděl i kouč "marvanů" Milan Valachovič: "Musíme to brát, udělali jsme tam jednu chybu, Sparta to využila, ale nemáme se za co stydět."

Těšilo ho, že jeho mančaft Spartu hodně potrápil. "Byli jsme rovnocenným soupeřem a odehráli jsme kvalitní zápas. Chtěli jsme to hrát do meziprostorů, tři dny jsme se na to připravovali a myslím, že nám to vycházelo. Měli jsme i víc šancí, ale nedotáhli jsme to bohužel. I v kabině jsme si říkali, abychom co nejdýl hráli na 0:0 a Sparta může znervóznět, může se nějaká šance otevřít, což se stalo, ale gól jsme nedali."

0:0 to skutečně bylo, ale pouze do půle. Tři minuty po změně stran totiž rozhodl ranou pod horní tyč Michal Ševčík. Připsal si tak první gól ve sparťanském dresu.

"Jsem rád, že mi to tam padlo hned v prvním zápase v základu a ještě k tomu v Brně," uvedl hráč, který v červnu zamířil do Sparty ze Zbrojovky.

"Je to dobře pro nás i pro něj, že dal svůj první gól. Prošel si složitým obdobím po svém příchodu v létě. Snaží se adaptovat na to, jak pracujeme. Na jeho postu je také hodně vysoká konkurence. Dělá postupné krůčky. Už také hrál za rezervní celek. Není pochyb, že pro jeho sebevědomí je velmi dobré, že dal první gól, který byl navíc krásný," chválil Ševčíka trenér Sparty Brian Priske.

Zprava Michal Ševčík ze Sparty a Erik Otrísal z Líšně
zdroj: ČTK

Cenu pro nejlepšího hráče utkání získal Adam Karabec, který Ševčíkovi u branky asistoval.

"Někdo mi tam prostrčil dobře balon, byl jsem odskočený, vzal jsem si to nahoru, hodil to Šévovi do běhu a myslím, že to uklidil parádně," popisoval záložník Sparty.

"Věděli jsme dopředu, že to nebude nic jednoduchého, snažili jsme se dát rychle gól, což se nám v první půli nepovedlo. Mysleli jsme si, že to po odšpuntování bude klidnější, ale nedokázali jsme přidat branky, takže jsme se trápili až do konce a měli namále. Postup je důležitej, ale na hru se musíme kouknout a zanalyzovat to, aby to bylo lepší," doplnil Karabec.

Pro Priskeho se jednalo o typický pohárový zápas: "Kdy se potkává jeden z nejlepších týmů z první ligy s druholigovým týmem, který ale hraje velmi dobrý fotbal. Přiznám se, že výkon, který jsme předvedli, nebyl takový, jaký jsme si představovali. Na druhou stranu nakonec odjíždíme s postupem, což je byl ten hlavní cíl." Přímé přenosy z domácího fotbalového poháru sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články