Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jablonec má poslední naději na poháry, Sparta chce napravit ligová zaváhání

Jablonec nad Nisou - Fotbalisté Jablonce a Sparty rozehrají úvodním utkáním druhé semifinále Českého poháru. Dvojzápas bude mít velký náboj, protože Severočechům jedině triumf v pohárové soutěži vynese účast v Evropské lize a Pražané zase nechtějí končit sezonu bez vítězné trofeje, která jim téměř jistě unikne v lize. Postupující se ve finále utká s Mladou Boleslaví. Přímý přenos utkání sledujte od 16:50 na ČT sport.

Jablonecké účinkování v poháru je důležité i z pohledu ligy. Pokud Severočeši MOL Cup nevyhrají, půjde do evropských pohárů i tým na pátém místě tabulky, na němž se nyní drží Slavia s dvoubodovým náskokem na Brno.

Jablonec je v lize o další příčku zpět a do Evropské ligy může postoupit už jen z poháru. "Pohár je pro nás hrozně důležitý. Bude to pro nás asi klíčový zápas jara. Musíme to doma rozehrát tak, abychom si udělali co nejlepší pozici pro odvetu," uvedl útočník Stanislav Tecl.

"Ke splnění předsezonního cíle, to znamená pokusit se dostat do evropských pohárů, nám chybí tři krůčky. Pro nás je důležité udělat ve středu ten první úspěšný krok," doplnil trenér Zdenko Frťala.

"Jako pokaždé, když začínáte v poháru doma, je důležit neinkasovat. Musíme se vyvarovat zbytečných chyb a soupeře z jakékoliv příležitosti, kterých asi nebude tolik jako proti Slovácku, trestat," dodal Frťala.

Sparta po prohře s Plzní ztrácí na druhém místě ligové tabulky čtyři kola před koncem jedenáct bodů a téměř jistě nezíská titul. "Čeká nás pohár a rádi bychom měli aspoň nějakou trofej. Motivace určitě je, každý zápas chceme vyhrát," uvedl sparťanský stoper Jakub Brabec.

Jablonec změřil v poháru síly se Spartou před rokem ve čtvrtfinále. Letenští vypadli a následně byl odvolán trenér Vítězslav Lavička, kterého nahradil současný kouč Zdeněk Ščasný. Jablonec si zahrál finále zatím šestkrát včetně loňského roku, kdy prohrál s Libercem, Sparta desetkrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články