Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Jablonci vystřelil čtvrtfinále poháru Chramosta, Olomouc táhl Pilař

Prvními týmy ve čtvrtfinále tuzemského poháru jsou fotbalisté Jablonce a Olomouce. Jablonec vyhrál v Opavě 2:0 po prodloužení, když oba góly dal střídající Jan Chramosta. Olomouc splnila roli favorita na svém stadionu, kde porazila druholigovou Duklu Praha 4:0, o což se nejvíce zasloužil Václav Pilař, který se trefil dvakrát. 

Jan Chramosta se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Olomouc v lize už pět kol nevyhrála, s druhým týmem druhé ligy ale neměla výraznější potíže. Hanáky uklidnil v 17. minutě vedoucím gólem Houska. Poté se na přelomu poločasů dvakrát trefil Pilař. Bývalý reprezentant, který celou kariéru zápolí se zraněními, dal dva góly v jednom soutěžním duelu poprvé od srpna 2011, kdy dvakrát skóroval rovněž proti Dukle ještě v dresu Plzně. Na 4:0 upravil v 67. minutě Yunis.

Opava v lize 12 kol nevyhrála, ale proti Jablonci od úvodu předváděla bojovný výkon a držela krok. Slezané dokonce v páté minutě jako první dostali míč do sítě, rozhodčí Pechanec ale odpískal útočný faul a Dedičův gól neuznal.

Také po pauze domácí hrozili, ale nedařilo se jim v koncovce a dvě velké šance nevyužili. V závěru normální hrací doby neproměnil dvě dobré možnosti ani Jablonec a o postupujícím tak rozhodlo až prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonec v poháru vyhrál v Opavě

Jabloneckému kouči Radovi v něm vyšlo střídání. Chramosta byl na trávníku pět minut, než vystihl chybu v domácí rozehrávce a ve 102. minutě zamířil přesně k tyči. Opavskému Šulcovi zkazilo radost z vyrovnání břevno, na opačné straně mířil do brankové konstrukce i Kubista. Pojistku přidal až ve 119. minutě po kličce gólmanovi znovu Chramosta.

Dalších pět zápasů osmifinále se hraje ve středu, poslední duel je na programu příští týden.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:

SFC Opava - FK Jablonec 0:2 po prodl. (0:0, 0:0)

Branky: 102. a 119. Chramosta. Rozhodčí: Pechanec - Paták, Batík.

Opava: Šrom - Hrabina, Simerský, Žídek, Helebrand - Stáňa, Řezníček (91. Schaffartzik), Souček (79. Jursa), Zapalač (88. Mondek) - Juřena (62. Šulc), Dedič. Trenéři: Grussmann a Dvorník.

Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas, Břečka, Krob - Hübschman - Kratochvíl, Pilík (77. Jovovič), Považanec (120. Hämäläinen), Sýkora (105.+1 Kubista) - Doležal (97. Chramosta). Trenér: Rada.

Sigma Olomouc - Dukla Praha 4:0 (2:0)

Branky: 44. a 63. Pilař, 17. Houska, 67. Yunis. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka.

Olomouc: Mandous - Sladký, Zima, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (70. Radek Látal), Houska (64. Zmrzlý), Greššák, González (46. Texl), Pilař - Yunis. Trenér: Radoslav Látal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články