Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Habanec jde na kobereček za výroky proti sudímu

Praha - Disciplinární komise FAČR zahájí řízení s trenérem Svatoplukem Habancem za jeho výroky proti čtvrtému rozhodčímu Jiřímu Adamovi a následné vykázání na tribunu v úterním pohárovém duelu v Mladé Boleslavi. Habancovo Slovácko nakonec podlehlo 1:3. Komise se už naopak nebude zabývat případem mladoboleslavského záložníka Davida Jarolíma, který nedávno kritizoval úroveň prvoligových rozhodčích.

Habanec podle všeho příští čtvrtek před disciplinárku předstoupí, aby vysvětlil své emotivní chování během úterního zápasu. Kouč Slovácka se hněval především na čtvrtého rozhodčího Adama. Adam podle Habance na dálku radil hlavnímu arbitrovi Ondřeji Lerchovi, aby proti Slovácku nařídil penaltu. To Habance rozčílilo a vzápětí si ulevil i vulgárním výrazem, který však prý nebyl namířen proti rozhodčím.

Trenér po utkání na tiskovce zaujal i nezvykle stručným hodnocením zápasu. "Dneska to byla jedna velká komedie, děkuji za pozornost," prohlásil bez dalšího dodatku Habanec, kterému nyní může hrozit finanční postih od disciplinárky.

Boleslavský záložník Jarolím naproti tomu může zůstat v klidu, komise jeho vyjádření namířené proti českým rozhodčím už řešit nebude. "Mám z nich (rozhodčích) špatný dojem. Stávají se tu věci, které člověk nechápe. Nedávno jsme hráli proti Plzni, které jde o titul. V první půli jsme dostali pět žlutých karet, pak proti nám byla nařízena podivná penalta. Člověk se jen diví," citoval Jarolíma deník Hamburger Morgenpost.

"Disciplinární komise vyslechla hráče Davida Jarolíma ohledně jeho nedávných výroků v médiích směrem k výkonům rozhodčích v Gambrinus lize a na základě zjištěných skutečností se rozhodla zastavit s hráčem disciplinární šetření bez jakéhokoliv postihu," uvedla komise, která se krátce zabývala i korupční kauzou. Ta od loňského podzimu hýbe nejvyšší soutěží, údajné uplácení se týká zápasu Jablonec‒Plzeň v minulém soutěžním ročníku.

Disciplinárka však podle očekávání neobnovila v únoru zastavené řízení, protože od policie dosud nezískala žádné nové informace. Komise tak jen vyslechla bezpečnostního manažera FAČR Martina Syneckého, jemuž zatím nebylo umožněno nahlédnout do trestního spisu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články