Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fotbalový pohár trápí počasí: Jablonec i Baník své zápasy musely odložit

Zimní počasí fotbalu neprospívá. Hned dva z plánovaných zápasů 3. kola domácího poháru se musely odložit. Kvůli nezpůsobilým podmínkám se přesouvá duel Jablonce s druholigovou Líšní, který se měl uskutečnit ve středu na pražském stadionu Evžena Rošického, a také úterní střetnutí mezi Ostravou a Třincem. Ohroženo je i středeční utkání Liberce se Žižkovem.

Stadion v Jablonci je pod sněhem
zdroj: Twitter autor: @FKJablonec

Zápas Ostravy s druholigovým Třincem byl odložen už potřetí. "Sever Moravy a Slezsko jsou od nedělních vydatných sněhových a dešťových srážek pod vrstvou zmrzlého sněhu, s níž si neví rady ani vyhřívací systémy. Rozhodčí po dopolední obhlídce hrací plochy doporučili zápas přeložit na jiný termín," uvedl Baník na svém webu. Hrát se bude 23. února od 14:00.

V tomto týdnu se neuskuteční ani zápas Jablonce s Líšní. Na severu Čech se kvůli nezpůsobilému terénu nemohlo hrát už v neděli, kdy byl odložen ligový duel se Slováckem. Jablonečtí chtěli k pohárovému duelu využít neutrální hřiště na pražském Strahově, i jeho stav je ale momentálně kvůli sněhové kalamitě nevyhovující.

Severočeši měli potíže s hrací plochou už od minulého domácího utkání před dvěma týdny s Příbramí. Provázelo ho husté sněžení a v závěru se dohrávalo prakticky na oraništi.

"Po odložení nedělního utkání proti Slovácku nám během noci z neděle na pondělí napadlo na hrací plochu okolo 20 centimetrů sněhu. Vyhřívání jede naplno a sníh pomalu mizí. Pevně věříme, že se nám podaří dát hrací plochu do pořádku do dalšího domácího zápasu, který je v pátek 19. února proti Mladé Boleslavi," řekl tiskový mluvčí Jablonce Martin Bergman.

Pohárový zápas se měl původně odehrát už v říjnu v Líšni, kvůli koronaviru v brněnském týmu však byl odložen. Následně Fotbalová asociace ČR, která soutěž řídí, přerušila MOL Cup až do konce prosince. Protože líšeňský trávník není vyhřívaný a před startem jarní části druhé ligy by hrozilo jeho poškození, prohodily si týmy pořadatelství.

Současné nepříznivé počasí a přívaly sněhu ohrožují i středeční zápas, v němž má Liberec přivítat další druholigový celek Viktorii Žižkov. O osudu utkání by se mělo rozhodnout dnes.

Kvůli přerušení poháru se nestihl kompletní program 3. kola odehrát na podzim. V jarní části sezony se zatím uskutečnila jen jedna dohrávka, ligový lídr Slavia porazila 19. ledna v malém pražském derby druholigovou Duklu 4:1. Kvůli terénům si většina klubů prohodila pořadatelství a domácím měl být prvoligový celek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články