Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Fotbalový podzim zakončí pohárové bitvy

Praha - Po konci podzimní části udělá v tomto týdnu tečku za letošním rokem na domácí fotbalové scéně Pohár České pošty. Dnes se hraje jedna odveta osmifinále, ve středu jsou na programu další čtyři a ve čtvrtek opožděně zasáhnou do prvních zápasů osmifinále oba čeští zástupci v evropských pohárech Sparta Praha a Plzeň.

Většina klubů se snaží na podzimní rozlučku nalákat diváky, v Jablonci, Teplicích i Mladé Boleslavi mají fanoušci na odvetu vstup zdarma. Jablonečtí zvítězili v prvním utkání na půdě druholigového Ústí nad Labem vysoko 7:1 a oba trenéři nepochybují, že o postupu je rozhodnuto.

"Ve dvojutkání s Jabloncem prostě nemáme šanci. Ta odveta bude opravdu o ničem, to je jasné. I kdybychom prohráli první zápas 0:3, tak by to bylo stejně zbytečné," řekl ústecký kouč Přemysl Bičovský. Trenér Jablonce Václav Kotal odmítá, že odveta bude o ničem. "Šanci dostanou kluci, kteří v sezoně moc nehráli. Budou moci ukázat, jak bojují v základní sestavě," řekl Kotal pro klubový web.

Ve středu je na programu čtveřice zápasů a ve třech z nich ligové týmy přivítají celky z nižších soutěží. Teplice zvítězily v úvodním utkání v třetiligových Domažlicích 2:0, stvrdit postup po stejném výsledku z Třebíče plánuje také Slovácko.

Více práce bude mít Mladá Boleslav, která na hřišti vedoucího týmu MSFL Třince remizovala 1:1. V domácí odvetě navíc bude postrádat řadu zraněných hráčů. "Po remíze v prvním zápase jsou šance stejné pro oba, takže padesát na padesát," tvrdil trenér Ladislav Minář. "Osmdesát na dvacet pro Boleslav, protože očekávám, že bude doma hrát opravdu naplno," podotkl třinecký kouč Miroslav Kouřil.

V souboji prvoligových celků se střetne Olomouc s Duklou Praha. Oba předešlé podzimní zápasy vyhrála o gól Sigma, v prvním pohárovém zápase si z Julisky odvezla náskok 1:0. Pražané ale nic nevzdávají. "Je to utkání na úplný konec podzimu, není se na co šetřit. Výsledek 0:1 neznamená, že je dvojzápas rozhodnutý," řekl trenér Dukly Luboš Kozel.

Ve čtvrtek zasáhnou do osmifinále také čeští zástupci v evropských pohárech Sparta a Plzeň. Oba týmy za další týden ještě čeká poslední 6. kolo základní skupiny Evropské ligy, které už nemůže nic změnit na jejich postupu do vyřazovacích bojů.

Plzeň na úvod osmifinále domácího poháru dorazí do Hradce Králové a Sparta se představí v Jihlavě. Letenští si chtějí spravit chuť po rozpačité ligové remíze 0:0 v Příbrami. "Čekají nás ještě dva duely a chceme důstojně dohrát jak Evropskou ligu v Bilbau, tak i zápas v Jihlavě," řekl trenér Vítězslav Lavička. Vzhledem k postupu v EL sehrají Sparta i Plzeň odvetu osmifinále domácího poháru až na jaře, už dříve si zajistil účast ve čtvrtfinále Liberec.

Program osmifinále:

Úterý 27. listopadu:

Odveta osmifinále: 16:00 Jablonec - Ústí nad Labem (první zápas: 7:1).

Středa 28. listopadu:

Odvety osmifinále: 15:30 Mladá Boleslav - Třinec (1:1), 17:00 Teplice - Domažlice (2:0), Slovácko - Třebíč (2:0), Olomouc - Dukla Praha (1:0).

Čtvrtek 29. listopadu:

První zápasy osmifinále: 17:00 Jihlava - Sparta Praha, 17:30 Hradec Králové - Plzeň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články