Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Favorité nezaváhali. Slovácko, Zlín i Opava jako první postoupily do osmifinále poháru

Úvodní zápasy 3. kola domácího poháru skončily bez překvapení. Do osmifinále postoupili všichni prvoligisté, kteří do úterního programu zasáhli. Fotbalisté Slovácka zvítězili na hřišti třetiligového Benešova 3:1. Opava jde dál po venkovní výhře 1:0 nad druholigovým Sokolovem a tým ze stejné soutěže porazil i Zlín, který si z Varnsdorfu odvezl triumf 2:1.

Opavští fotbalisté Jan Žídek a Pavel Zavadil se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Slovácko v Benešově nezačalo dobře a od 35. minuty prohrávalo po trefě Engelmanna. Ještě před pauzou vyrovnal Petržela, který krátce po inkasované brance vystřídal Vasiljeva.

Druhý poločas už patřil favoritovi z Uherského Hradiště. V 53. minutě otočil skóre Kalabiška, kapitán hostů Daníček pak sice z penalty nepřekonal brankáře Tetoura, ale v 74. minutě přece jenom přidal pojistku Slovácka dalším gólem Vosáhlo.

Je nám líto, video expirovalo.
Varnsdorf vzdoroval, ale v poháru jde dál Zlín

Opavští nastoupili na hřišti Sokolova bez opor Schaffartzika, Zavadila a kapitána Žídka, které trenér šetřil, a chybělo i několik zraněných hráčů. Vyrovnaný duel rozhodl v 56. minutě osmnáctiletý záložník Ščudla, jenž hlavou zužitkoval Mondekův centr. Domácí mohli srovnat v nastavení, ale Červenka ve velké šanci minul branku.

Zlín poslal do vedení v 17. minutě Fantiš, ale poslední celek druholigové tabulky hned za dvě minuty odpověděl gólem Bredy. Další domácí branka neplatila pro ofsajd a v závěru první půle "ševce" podržel brankář Rakovan. Zlínu zařídil postup v 73. minutě náhradník Poznar přesnou hlavičkou.

Dalších osm utkání 3. kola poháru se uskuteční ve středu, kdy do soutěže vstoupí i tři nejlepší mužstva minulého prvoligového ročníku. Obhájce trofeje Slavia hraje na Žižkově s Vyšehradem, Plzeň se představí v Hlučíně a Spartu čeká zápas v Jihlavě.

3. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:

Benešov - 1. FC Slovácko 1:3 (1:1)

Branky: 35. Engelmann - 42. Petržela, 52. Kalabiška, 74. vlastní Vosáhlo. Rozhodčí: Orel - Blažej, Myška.

Sestava Slovácka: Porcal - Reinberk, Hofmann, Krejčí, Vasiljev (37. Petržela) - Tischler (46. Havlík), Daníček - Sadílek, Hellebrand, Kalabiška - Zajíc (67. Šašinka). Trenér: Svědík.

Sokolov - SFC Opava 0:1 (0:0)

Branka: 56. Ščudla. Rozhodčí: Cihlář - Koval, Flimmel.

Sestava Opavy: Fendrich - Musila, Helebrand, Svozil, Hrabina (36. Řezníček) - Mondek (87. Darmovzal), Jursa, Souček, Ščudla (64. Manzia) - Šulc, Dedič. Trenér: Kopecký.

Varnsdorf - Fastav Zlín 1:2 (1:1)

Branky: 19. Breda - 17. Fantiš, 73. Poznar. Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Novák.

Sestava Zlína: Rakovan - Matejov, Buchta, Giorgadze (54. Azackij), Nečas - Hnaníček - Mašek, Jiráček - Železník, Wágner (52. Poznar), Fantiš. Trenér: Csaplár.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články