Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Drchal spasil ve 120. minutě Spartu. Na penaltu jsem se strašně těšil, prozradil mladík

Václav Drchal byl jedním z hrdinů infarktového dramatu Sparta vs. Teplice, v němž nakonec Pražané vybojovali postup do semifinále MOL Cupu až v penaltovém rozstřelu. Devatenáctiletý útočník nejprve v posledních sekundách prodloužení vyrovnal na 2:2 a poslal zápas do penaltového rozstřelu, ve kterém poté proměnil i pokutový kop.

Václav Drchal v utkání s Teplicemi
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Sparta na Stínadlech sahala po postupu už v normální hrací době, ale domácí vyrovnali na 1:1 ve druhé minutě nastavení a v prodloužení se pak ujali i vedení. Ale drama pokračovalo dál a Drchal v posledních okamžicích skóroval na 2:2 a v rozstřelu dal důležitou branku na 3:1. Hosté nakonec po penaltách vyhráli 4:2.

"Já se na penalty těšil, protože je kopu strašně rád. V áčku jsem ještě žádnou nekopal a moc jsem si ji chtěl kopnout, takže jsem rád, že jsem se k tomu dostal," řekl Drchal, který byl nejlepším střelcem Sparty v zimní přípravě, ale v této ligové sezoně nastoupil k pouhým čtyřem zápasům.

Proti Teplicím přišel na hřiště ve 46. minutě místo nevýrazného Tetteha a v prodloužení mohl zařídit vyrovnání už o něco dřív, ale špatné vyběhnutí teplického brankáře nepotrestal. "Balon jsem podběhl a podskočil. Ale věřil jsem, že šance přijde, ona přišla a já dal gól," řekl Drchal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtfinále MOL Cupu Teplice - Sparta
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články