Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Do čtvrtfinále poháru jde po penaltách Slovácko

Uherské Hradiště - Slovácko postoupilo do čtvrtfinále domácho poháru. V odvetě s Baníkem Ostrava spolu prvoligoví rivalové opět remizovali 1:1 a domácí si setrvání v soutěži zajistili v penaltovém rozstřelu. V jeho páté sérii za stavu 3:3 nejprve ostravský Baranek nedal a o vítězství Slovácka rozhodl Kalouda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovácko - Baník Ostrava

Slovácko otevřelo skóre v 65. minutě po Divišově hlavičce. Baník odpověděl za pouhé dvě minuty. Petrus se protáhl mezi domácími zadáky a přesnou střelou vyrovnal.

V prvním poločase si oba celky vypracovaly po jedné velké šanci. Ve 24. minutě po rohovém kopu zadáci Baníku odvrátili hlavičku Doška, který se dostal znovu k míči a jeho ránu tečoval v poslední chvíli obránce Kaša mimo branku. Před přestávkou po úniku ostravského Šichora se dostal k zakončení Holzer, ale z vyložené pozice přestřelil.

Po brankových situacích ve druhém poločase soupeři hráli na jistotu. Tři minuty před koncem mohl rozhodnout Kalouda, ale střelu k tyči brankář Šrom vyrazil.

V penaltovém rozstřelu byli úspěšní domácí Kerbr, Kuncl, Trávník a Kalouda, nedal pouze Mezlík. V týmu Baníku skórovali Kukec, Narh a Byrtus, zatímco Šichor a Baranek neproměnili.

1. FC Slovácko - Baník Ostrava 1:1 (0:0), na pen. 4:3

Branky: 65. Diviš - 67. Petrus. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Kotík. ŽK: Hlúpik - Sukup, Mensah. Diváci: 3 492. První utkání 1:1, postupuje Slovácko 

Slovácko: Melichárek - Kuncl, Mezlík, Košút, Reinberk - Diviš, Havlík (73. Kalouda), Valenta, Trávník, Kerbr - Došek (62. Hlúpik). Trenér: Habanec.

Ostrava: Šrom - Byrtus, Kaša, Baranek, Sukup - Šichor, De Azevedo (69. Narh), Holzer (46. Kukec), Mensah (58. Matěj) - Petrus - Šašinka. Trenér: Bernady.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články