Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

"Derby" týden začne pohárovým čtvrtfinále v Edenu, Zlín přivítá Liberec

Šlágrem čtvrtfinále fotbalového poháru MOL Cupu je pražské derby a repríza loňského finále, v němž obhájce trofeje Slavia přivítá úřadujícího mistra a lídra ligové tabulky Spartu. Poslední semifinalista vzejde ze souboje mezi Zlínem a Libercem. Přímý přenos duelu ve Zlíně sledujte od 16:55 na ČT sport Plus, předzápasový program před derby startuje v 17:30 na ČT sport a ČT sport Plus.

Utkání Slavia – Sparta
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Pražští rivalové se v poháru utkají čtvrtou sezonu po sobě a popáté z posledních šesti ročníků. Před třemi lety červenobílí mezi nejlepší čtyřkou MOL Cupu vyhráli na Spartě 3:0.

Předloni v únoru triumfovali Letenští ve čtvrtfinále v Edenu 2:0, v posledním finále zvítězila Slavia stejným poměrem na stadionu Sparty.

Nejslavnější české kluby se čtyři dny po pohárovém derby utkají i v lize. Vedoucí tým tabulky Sparta v neděli na Letné přivítá Slavii, na kterou má po 22 kolech náskok čtyř bodů.

V úvodním derby v této ligové sezoně se rivalové na konci září rozešli v Edenu smírně 1:1. Zápas byl velmi vyhrocený a rozhodčí na každé straně vyloučil po jednom hráči i členovi realizačního týmu. Slávisté prohráli jediný z posledních pěti soutěžních duelů se Spartou.

"Na derby se moc těšíme. Je to svátek fotbalu, teď nás čekají dvě derby. Pro realizák je to hodně náročné, zápasy jdou rychle za sebou. Je to podobné jako play-off, máte jednoho soupeře dvakrát rychle za sebou a vždy je to zajímavé," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Vršovičtí v neděli v lize díky hattricku útočníka Mojmíra Chytila porazili Pardubice 3:0, Sparta se naladila vítězstvím 3:1 na hřišti Slovácka.

Je nám líto, video expirovalo.
MOL Cup čeká repríza posledního finále, tentokrát v Edenu

"Nahuštěný program v rytmu středa, neděle není překážkou, už jsme na něj zvyklí. Slavia bude samozřejmě těžkým protivníkem, ale náš tým si celé jaro drží vysokou herní úroveň. Je pro nás také poučné, jak jsme se prezentovali v první půli na Slovácku, která nebyla tak perfektní. Těším se na další výzvy a ta první na nás čeká ve středu," řekl dánský trenér Sparty Brian Priske.

Zlín v nejvyšší soutěži figuruje na 14. místě a bojuje o záchranu, Liberec je sedmý. Ševci v sezoně 2016/17 vyřadil Slovan ve čtvrtfinále na cestě za pozdějším triumfem v poháru.

V posledním vzájemném duelu v lize v prosinci zvítězili Severočeši v přestřelce 5:3, na zlínské Letné ale pětkrát po sobě nevyhráli.

"Čekáme dobrý zápas se skvělým soupeřem. Liberec má kvalitní tým, který je dlouho pospolu. Věřím, že diváci uvidí hezký zápas s úspěšným koncem pro nás," řekl zlínský trenér Bronislav Červenka.

"Jsme ve čtvrtfinále poháru, cítíme určitou šanci (na Evropu)," podotkl liberecký trenér Luboš Kozel.

Mezi nejlepší čtyřku pohárové soutěže už postoupila druholigová Opava, utkání Jablonec – Plzeň bylo kvůli mlze odloženo. Los semifinále se uskuteční v pátek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články