Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Derby pražských "S" ve finále poháru povedou stejní rozhodčí jako v lize

Zopakují si derby. Středeční finále tuzemského poháru mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude mít stejné arbitry jako nedávné ligové derby na Letné. Hlavním rozhodčím bude opět Dalibor Černý, jeho asistenty znovu budou Ivo Nádvorník s Kamilem Hájkem a u videa bude Jan Petřík. Delegaci zveřejnila komise rozhodčích FAČR. Utkání můžete sledovat ve středu v přímém přenosu od 18:20 na ČT sport i na ČT sport Plus.

Černý v polovině dubna řídil své první pražské derby v kariéře a za výkon ho po remíze 3:3 ve šlágru 27. ligového kola pochválili aktéři utkání i komise rozhodčích.

Osmadvacetiletý arbitr z nastupující generace sudích zvládl přímý souboj o první místo v tabulce bez výraznějších chyb. Za stavu 0:2 po necelé hodině hry správně nařídil penaltu, z níž Sparta snížila na 1:2. Celkem rozdal v derby 10 žlutých karet, pět na každé straně.

Verdikty rozhodčích v minulých ligových zápasech vyvolaly velké emoce. Sparta v posledních čtyřech kolech základní části zahrávala pět penalt, z toho dvě při nedělní výhře 3:1 v Liberci. Podle komise rozhodčích ale sudí oba pokutové kopy nařídili správně. Letenští neměli penaltu zahrávat pouze v 28. kole při remíze 1:1 na Slovácku.

Finále MOL Cupu bude mít výkop ve středu v 19:00. Hrát se bude na stadionu Sparty coby hůře umístěného týmu v pohárovém koeficientu. Půjde o souboj dvou nejlepších ligových celků – Sparta vede před nadstavbovou částí tabulku o dva body před Slavií.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články