Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Český i slovenský pohár mají stejného partnera. Bude "federální" Superpohár?

Praha - Novým generálním partnerem fotbalového Poháru FAČR se stala ropná a plynárenská společnost MOL. Soutěž se tak bude nově jmenovat MOL Cup. Smlouva je podepsaná na tři roky s dvouletou opcí. Jelikož stejná společnost sponzoruje i pohár na Slovensku, nyní probíhají jednání o tom, že by od příští sezony mohl vzniknout Československý Superpohár, ve kterém se utkají vítězové pohárových soutěží z obou zemí.

Pohár FAČR má nového generálního partnera
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Chtěli bychom, aby vítězové spolu hráli o Superpohár, navázali bychom tak na historii. Nyní je to ve fázi vyjednávání, ale věřím, že se na to příznivci mohou v dohledné době těšit," řekl předseda FAČR Miroslav Pelta. "Chtěli bychom to odstartovat už od příští sezony," dodal.

MOL je mezinárodní ropná a plynárenská společnost se sídlem v Budapešti. Na Slovensku funguje pod značkou Slovnaft, v Česku provozuje také síť čerpacích stanic. Členem představenstva je Oszkár Világi, který je zároveň majitelem fotbalového klubu v Dunajské Stredě. "Jelikož má pan Világi k fotbalu podobný vztah jako já a angažuje se v klubu, tak bylo jednání jednodušší," řekl Pelta.

Věří, že příchodem nového partnera se zvýší prestiž soutěže. "Pohár je nejsnazší cesta do Evropy a mužstva si to uvědomují. V okolních zemích je to chlouba a já bych chtěl, aby i u nás tomu tak bylo. Nový partner je jen začátek, budou následovat další kroky. Chceme zvýšit hodnotu poháru stejně, jako je tomu u ligy," dodal Pelta.

Podle marketingové společnosti STES vyjde uspořádání jednoho ročníku poháru na zhruba 10 milionů korun.

Je nám líto, video expirovalo.
Český pohár získal nového generálního partnera
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články