Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Brno a České Budějovice vypadly v poháru již ve 2. kole

Praha - Fotbalisté Brna jsou druhým prvoligovým týmem, který se hned na začátku rozloučil s Pohárem České pošty. Pátý celek nejvyšší soutěže dnes podlehl v dohrávce druhého kola na hřišti třetiligových Rosic 1:2. České Budějovice rovněž vypadly s týmem z třetího patra tabulky, prohrály totiž s Domažlicemi na penalty. Již před týdnem vypadla z poháru Příbram.

Hráči Brna
zdroj: ČTK

České Budějovice potvrdily, že je start sezony zastihl v krizi a nenastartovalo je ani pondělní odvolání trenéra Františka Cipra. Poslední tým prvoligové tabulky bez stopera Řepky měl sice v Domažlicích více šancí, ale gólově se jako první prosadil domácí outsider díky Malého střele ze 42. minuty.

Lerch poslal do druhé půle zkušeného Otepku a Dynamo rychle vyrovnalo, když se prosadil netradičně hlavou Sandro. Klesa v nastavení trefil tyč a hosty to poté hodně mrzelo. V penaltovém rozstřelu jako jediný selhal nejlepší českobudějovický střelec Markovič a domácí Jiskra mohla slavit skalp favorita.

Také Brnu se od začátku dnešního duelu nedařilo. Pátý tým nejvyšší soutěže prohrával v Rosicích od 15. minuty, kdy se z penalty nemýlil Malata. Po půlhodině navázal na dva své ligové góly vyrovnávací trefou Halaška, další šance ale Zbrojovka zahodila a přišel trest. Dvě minuty před koncem zamířil do horního rohu Pšikal a rozhodl.

Roli favorita naopak zvládly Teplice, které v lize tápou a na výhru čekají už pět kol. Severočeši bez zraněného kanonýra Mahmutoviče na hřišti třetiligových Horních Měcholup udávali taktovku a o postupu rozhodli už do poločasu. Po dvou centrech od Chovance se prosadili nejprve Krátký a po něm Vachoušek. V polovině druhé půle se prvního gólu v teplickém dresu dočkal Podaný, domácí v závěru už jen snížili na 1:3.

Třetí tým ligové tabulky Jablonec i bez několika reprezentantů v čele se střelcem Lafatou zvítězil v pražských Holešovicích na stadionu třetiligového Vltavínu 3:0. Baumit poslal do vedení po dvaceti minutách Kovařík, jenž přehodil domácího brankáře Čabu. Dvě pojistky skóre na konci přidali střídající Haurdič a Zoubele.

Ve čtvrtek je na programu poslední zápas druhého kola Dvůr Králové - Hradec Králové. Třetí kolo se hraje 26. září a zasáhnou do něj i čtyři nejlepší týmy z uplynulého ligového ročníku Liberec, pražská Sparta, Plzeň a Mladá Boleslav, které byly nasazené a druhé kolo hrát nemusely.

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonec se proti Vltavínu rozstřílel až v posledních deseti minutách
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články