Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boleslavi pomohly k obratu dva góly Mešanoviče, Jablonec do osmifinále dotlačil Doležal

Mladá Boleslav postoupila do osmifinále poháru, když ve 3. kole MOL Cupu doma porazila druholigovou Chrudim po obratu 4:2. Dva góly vítězů dal střídající útočník Muris Mešanovič, který tak částečně napravil zahozenou penaltu z prvoligového zápasu na Slavii. Fotbalisté Jablonce doma udolali druholigovou Zbrojovku Brno 3:2 a jdou dál. V 87. minutě rozhodl Doležal. Do osmifinále postoupily i další prvoligové celky Olomouc a Teplice.

Mladoboleslavští v úvodním poločase neproměnili několik šancí a v 56. minutě překvapivě inkasovali po Hynkově přesné střele. Chvíli poté mohl z pokutového kopu odpovědět ruský kanonýr Komličenko, ale netrefil branku.

Domácí nicméně překvapení nepřipustili a v závěrečné dvacetiminutovce skóre otočili. Nejprve vyrovnal Brazilec Túlio, mezi 72. a 85. minutou se dvakrát prosadil Bosňan Mešanovič a čtvrtou branku přidal Bucha. V nastavení porážku Chrudimi zmírnil Mastík proměněnou penaltou.

FK Mladá Boleslav - Chrudim 4:2 (0:0)

Branky: 72. a 85. Mešanovič, 70. Túlio, 89. Bucha - 56. Hynek, 90.+3 Mastík z pen. Rozhodčí: Petřík - Flimmel, Šimáček.

Sestava Mladé Boleslavi: Šeda - Pech (59. Mešanovič), Jakub Klíma, Tatajev, Túlio - Ladra (46. Matějovský), Budínský, Bucha, Fulnek - Jiří Klíma, Komličenko (79. Provazník). Trenér: Weber.

Zbrojovku poslal do vedení ve 24. minutě Růsek, krátce poté srovnal Kratochvíl. Jeho spoluhráč Jovovič v 71. minutě zvýšil na 2:1 pro severočeské mužstvo, ale hosté rychle odpověděli díky Barišovi. Závěr patřil Jablonci a útočníku Doležalovi, který šťastně propálil brankáře Halousku.

FK Jablonec - Zbrojovka Brno 3:2 (1:1)

Branky: 31. Kratochvíl, 71. Jovovič, 87. Doležal - 24. Růsek, 75. Bariš. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Hurych.

Sestava Jablonce: Hanuš - Holík (89. Kubista), Plechatý, Břečka, Krob - Jovovič (90.+3 Pilík), Kratochvíl, Považanec, Sýkora - Matoušek (63. Chramosta), Doležal. Trenér: Rada.

Sigma doma porazila brněnskou Líšeň 4:2 i díky dvěma brankám Jakuba Yunise, Severočeši zdolali dalšího soupeře z druhé nejvyšší soutěže Třinec 2:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sigma porazila Líšeň a je v osmifinále poháru

Sigma Olomouc - Líšeň 4:2 (2:0)

Branky: 30. a 34. Yunis, 51. Štěrba, 90.+1 Tandir - 70. a 85. Hladík. Rozhodčí: Vojkovský - Caletka, Horák. ČK: 73. Ševčík (Líšeň).

Sestava Olomouce: Mandous - Radek Látal, Štěrba, Jemelka (75. Tandir), Kerbr - Zahradníček (46. Houska), Texl, Greššák, González (46. Plšek), Pilař - Yunis. Trenér: Radoslav Látal.

FK Teplice - Třinec 2:1 (1:1)

Branky: 16. J. Mareš, 58. Žitný z pen. - 26. Wojnar. Rozhodčí: Lerch - Vaňkát, Klupák.

Sestava Teplic: Diviš - Paradin (76. Hyčka), Čmovš, Shejbal - Vondrášek, Kodeš, Trubač (46. Kučera), Royo - Žitný (66. P. Mareš) - J. Mareš, Vyhnal. Trenér: Hejkal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články