Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Boleslav díky třem gólům po pauze vyhrála v Hradci 4:1

Hradec Králové - Fotbalisté Hradce Králové prohráli ve dvakrát odloženém úvodním utkání čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu s Mladou Boleslaví vysoko 1:4. Favorita poslal do vedení z penalty Milan Baroš, druholigový celek sice ještě do přestávky srovnal zásluhou Jana Pázlera, ale po pauze se dvakrát trefil střídající Jan Chramosta a skóre uzavřel Ladislav Takács.

Utkání Hradec Králové - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Neříkám, že je rozhodnuto, protože Hradec minule vyhrál v Příbrami 5:1. Takže určitě nic nepodceníme, ale výchozí pozici máme velmi dobrou a budeme to chtít potvrdit postupem," řekl trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

Zápas se odehrál až na třetí pokus, neboť před týdnem i před čtrnácti dny zasypal královéhradecký stadion sníh. Dnes už byla hrací plocha v pořádku a aktivněji začali hosté. V 19. minutě Baroš upadl ve vápně po zákroku domácího debutanta mezi tyčemi Stejskala a penaltu technickou střelou do středu branky proměnil.

Domácí se nezalekli a ještě do pauzy srovnali. V 41. minutě se střelou po Javůrkově přihrávce prosadil Pázler. Stejný hráč před přestávkou dostal míč do sítě znovu, ale asistent rozhodčího odmával ofsajd. V 54. minutě pak Pázler napálil tyč.

"Ve druhé části prvního poločasu jsme se zvedli a vyrovnali jsme, což nás povzbudilo. Je škoda, že gól na 2:1 nebyl uznaný, ale to se prostě nedá nic dělat. Pak jsme ještě nastřelili tyčku, ale postupem času se jednoznačně ukázala kvalita Mladé Boleslavi," uvedl domácí trenér Bohuslav Pilný.

Místo toho v 66. minutě znovu udeřila Boleslav, když Chramosta, který v poločase vystřídal Baroše, s přehledem zakončil únik. V závěru třetí tým ligové tabulky ještě dvěma góly zvýraznil náskok před odvetou a prakticky si s předstihem zajistil postup do semifinále.

V 84. minutě nejprve po Radově přihrávce podruhé v utkání skóroval Chramosta, který pak za tři minuty připravil branku pro Takácse. "Ve druhém poločase jsme měli hru pod kontrolou a navíc jsme to potvrdili brankami," řekl Jarolím.

FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav 1:4 (1:1)

Branky: 41. Pázler - 66. a 84. Chramosta, 20. Baroš z pen., 87. Takács. Rozhodčí: Julínek - Caletka, Antoníček. ŽK: Stejskal, Vobejda - Baroš, Malpon, Chramosta. Diváci: 686.

Hradec: Stejskal - Krátký, Chleboun, Nosek, Mareš - Schwarz (70. Zorvan), Vobejda - Shejbal (62. Nworah), Trubač, Javůrek - Pázler (77. Kraják). Trenér: Pilný.

Boleslav: Diviš - Jánoš, Toml, Čmovš, Fleišman - Ščuk, Takács - Přikryl, Malpon (71. Rada), Čermák (70. Kalabiška) - Baroš (46. Chramosta). Trenér: Jarolím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články