Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Bohemians 1905 vyzvou v osmifinále poháru Spartu. Nepředvedeme-li maximum, čeká nás trest, ví Priske

Čtyřmi zápasy začne osmifinále domácího poháru. V očekávaném šlágru nastoupí finalista minulého ročníku a úřadující ligový mistr Sparta v pražském derby v Ďolíčku proti Bohemians 1905 a pokusí se částečně odčinit víkendovou "facku" z Mladé Boleslavi. Ostrava bude hostit Zlín, Liberec přivítá Mladou Boleslav a v souboji druholigových celků Dukla Praha vyzve Vyškov. Přímý přenos utkání Bohemians 1905 – Sparta sledujte od 17:20 na ČT sport a ČT sport Plus.

Sparta po nedělní porážce 1:3 v Mladé Boleslavi klesla v ligové tabulce na druhé místo o bod za vedoucí Slavii, která zůstala posledním neporaženým týmem v sezoně nejvyšší soutěže. Letenští si mohou částečně spravit náladu v poháru proti semifinalistovi minulého ročníku Bohemians 1905.

"Nemáme čas přemýšlet nad porážkou v Boleslavi, jelikož nás čeká vzrušují pohárové utkání na Bohemians. Dostali jsme ránu, kterou musíme přijmout. Připomněli jsme si, že pokud nepředvedeme naše maximum nejen jako tým, ale i jako jednotlivci, čeká nás trest," řekl dánský trenér Sparty Brian Priske.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Líšeň – Sparta Praha

Víkendový zápas nevyšel ani Bohemians, kteří ve vršovickém derby podlehli Slavii 0:2. Nyní v Ďolíčku přivítají dalšího pražského favorita. Klokani ale neporazili Spartu v šesti soutěžních zápasech po sobě, v poháru se s ní naposledy utkali v roce 2007, kdy na Letné padli 0:2.

"Vnímám to tak, že pokud Bohemka za této konstelace rozpočtu a kádru má možnost reálně dosáhnout na nějakou trofej, tak je to domácí pohár. Abyste pohár vyhráli nebo se dostali do finále, musíte jednou sestřelit takové velké zvíře – Spartu, Slavii nebo Plzeň. Je to pro nás hodně důležitý zápas, rádi bychom uspěli," zdůraznil trenér Bohemians Jaroslav Veselý.

Mladá Boleslav se po vítězství nad Spartou posunula už na třetí místo v tabulce. Středočeský celek chce potvrdit formu i v poháru v nedalekém Liberci, s nímž čtyřikrát po sobě neprohrál. Slovan zase zkusí navázat na poslední utkání doma, kde v lize zdolal Plzeň vysoko 3:0.

Radost fotbalistů Mladé Boleslavi
zdroj: twitter.com/fkmladaboleslav

"Čeká nás třetí tým ligy, který má aktuálně asi nejlepší formu ze všech. Zejména co se týče vstřelených branek. Hráči Boleslavi dali devět gólů ve Zlíně a teď tři Spartě, kterou porazili. Ofenzivní hráči mají opravdu střeleckou fazónu, nahoře jsou extrémně nebezpeční," varoval asistent trenéra Liberce Josef Petřík.

"Sparta se neporáží každý den, ale pokorně jedeme dál. Máme před sebou osmifinále poháru v Liberci, další těžké utkání," podotkl mladoboleslavský trenér Marek Kulič.

Baník chce složit reparát

Ostrava se proti Zlínu pokusí odčinit víkendovou ligovou porážku 0:1 s Jabloncem, doma nebodovala poprvé v sezoně. Ševci, poslední tým nejvyšší soutěže, v sobotu v premiéře pod novým trenérem Bronislavem Červenkou překvapivě remizovali v Olomouci bez branek a nyní se pokusí překvapit i v poháru. 

"Chceme se rehabilitovat za porážku s Jabloncem. Zlínu se podařilo urvat bod s Olomoucí. Víme, že nový trenér tlačí důraz na defenzivu. Věřím ale, že si vytvoříme šance a proměníme je. Bereme to vážně a chceme postoupit," uvedl trenér Baníku Pavel Hapal.

Obhájce pohárové trofeje Slavia nastoupí k osmifinále v Hradci Králové až 6. prosince. Během reprezentační pauzy v polovině listopadu se odehrají tři zápasy. V soubojích prvoligových celků České Budějovice přivítají Jablonec a Plzeň se představí v Olomouci. Až třetiligové Velvary budou hostit Opavu z druhé nejvyšší soutěže. 

Program osmifinále:

Středa 1. listopadu:
13:30 Dukla Praha – Vyškov
16:30 Liberec – Mladá Boleslav
17:30 Bohemians Praha 1905 – Sparta Praha, Ostrava – Zlín

Čtvrtek 16. listopadu:
15:00 Olomouc – Plzeň, České Budějovice – Jablonec

Pátek 17. listopadu:
13:00 Velvary – Opava

Středa 6. prosince:
18:00 Hradec Králové – Slavia Praha

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články