Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Baník urval postup do pohárového semifinále díky Šašinkově trefě ze 102. minuty

Baník proklouzl mezi nejlepší čtyři celky v poháru po dlouhých 13 letech. A bylo to velké drama. Fotbalisté Ostravy zdolali ve čtvrtfinále Liberec 2:1 po prodloužení. Domácí otočili zápas ze stavu 0:1, vítězný gól dal ve 102. minutě střídající Ondřej Šašinka. Baník v jarní části sezony zaznamenal teprve druhou výhru v soutěžním utkání, shodou okolností i ta první byla v únoru v lize proti Liberci.

Ondřej Šašinka oslavuje gól v prodloužení
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Doufám, že nás to vítězství nakopne. Zase jsme ukázali to baníkovské srdíčko," řekl střelec vítězné branky Šašinka.

Baník začal po sérii ligových neúspěchů s přestavěnou zálohou aktivně, ale vydrželo mu to jen čtvrt hodiny, do úvodního gólu Liberce. Ideální Hybšův centr z levé strany ještě lépe trefil Sýkora a Budinský proti jeho voleji neměl nárok.

Domácí poté znejistěli a soupeř toho mohl gólově znovu využít: projektilu Potočného z velkého vápna však v 39. minutě stálo v cestě břevno. Ostravu tak postavil znovu na nohy Baroš, který před přestávkou po centru Kuzmanoviče přehlavičkoval Nguyena.

Baník tlačil, ale dlouho z toho nic nebylo

Baník se ve druhé půli nadechl a stupňoval tlak. Z řady závarů však nic nevytěžil a utkání se muselo prodlužovat. Pak už měli domácí čisté gólové možnosti: Fillovu ránu z šestnáctky vyrazil Nguyen a liberecký brankář ve spolupráci s obránci zázračně zmařil i hlavičku Stronatiho. Do třetice se už ostravské mužstvo dočkalo a po rohu se do odraženého balonu ukázkově opřel střídající Šašinka.

"Tentokrát jsem si řekl, že si při tom rohu trochu počkám, a naštěstí se to ke mně odrazilo. Balon jsem si zpracoval a pak jsem to nějak trefil. Jsem rád, že to spadlo do branky," řekl Šašinka.

Liberec byl ve druhé půli prodloužení aktivnější. Musa ale z úhlu mířil jen do boční sítě, ve 117. minutě si ve výborné pozici špatně zpracoval míč Kozák a nedůrazná koncovka Budinskému nenadělala problémy. "Průběh zápasu nechci moc komentovat. To nemá význam. Děkuju svému mužstvu za výkon. Statečně bojovali až do konce. Soustředíme se na derby, které nás čeká v neděli," řekl kouč hostů Zsolt Hornyák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články