Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Češky na výprask od Španělek zareagovaly ideálně. Doma bez potíží zdolaly Ázerbájdžán

Po výprasku od Španělska se zaměřují na zisk druhého místa v kvalifikační skupině, které by jim zajistilo účast v baráži o mistrovství Evropy. A první důležitý krok k tomuto cíli udělaly české fotbalistky zdárně. Na domácím hřišti porazily outsidera z Ázerbájdžánu 3:0.

Radost českých fotbalistek
zdroj: Twitter Ženský fotbal

Češky jsou po výhře v tabulce skupiny D na třetím místě, když na vedoucí Polsko ztrácí zápas před koncem skupiny bod. Zatímco národní tým ale v závěrečném vystoupení čeká další outsider z Moldavska, Polky vyzvou favorizované Španělsko, jež má sice podobně jako svěřenkyně Karla Rady třináct bodů, ale o dva duely odehrané méně.

Na Euro postoupí vítězové devíti skupin a tři nejlepší celky z druhých míst, ostatních šest čeká baráž.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Ázerbájdžán

Češky, které v předchozím kvalifikačním duelu prohrály ve Španělsku 0:4, poslala do vedení po necelé půlhodině hry Klára Cahynová. Po změně stran pojistily výhru Terezy Krejčiříková a Szewieczková. 

Kvalifikaci zakončí Češky 1. prosince doma proti Moldavankám.

ČR - Ázerbájdžán 3:0 (1:0)

Branky: 27. Cahynová, 52. Krejčiříková, 64. Szewieczková.

Sestava ČR: Votíková - Vyštejnová, Bertholdová, Petříková, Bartoňová (61. Dlasková) - Dubcová (46. Krejčiříková), Cahynová, Svitková (72. Necidová), Szewieczková (72. Ringelová) - Martínková (61. Mrázová), Stašková. Trenér: Rada.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články