Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Český fotbal se dočká lepších statistik

Praha - Ligové shromáždění Fotbalové asociace ČR schválilo zavedení softwaru, který dokáže analyzovat nejrůznější statistické údaje v první lize. Fanoušci, trenéři i rozhodčí tak budou mít k dispozici novou pomůcku k získávání informací z české nejvyšší soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbal chce vylepšit své statistiky

Česká liga by tak měla být pod podobným drobnohledem jako například Liga mistrů. Software umí naměřit například počet naběhaných kilometrů, přihrávek, vyhraných soubojů a podobně.

"Bude to užitečné například i pro komisi rozhodčích. Trenérům by to zase mělo ulehčit přípravu na soupeře. Otázkou zůstává, jak velký přístup k tomu bude mít veřejnost a jaký odborná veřejnost," řekl ředitel oddělení profesionálního fotbalu Ivo Lubas, jenž rovněž klubům přednesl návrh termínové listiny pro příští sezonu. Ta by měla začít první týden v červenci.

Týmy Fotbalové národní ligy se na dnešním zasedání zabývaly otázkou změny soutěžního řádu. Mimo jiné se mluvilo o možnosti, že by došlo k rozdělení na českou a moravskou část. "Kluby daly jasné stanovisko, že žádnou změnu soutěžního řádu nechtějí. A to ani z hlediska postupu a sestupu," řekl mluvčí FAČR Ondřej Lípa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články