Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Český fotbal čeká technologická revoluce, plánuje Pelta

Praha – Česká fotbalová asociace chystá od 1. července 2015 kompletní elektronizaci dokumentů a veškerá administrativa i na úrovni nejnižších soutěží bude probíhat pouze přes internet. Český fotbal tak zažije doslova technologickou revoluci. Klubům by to mělo pomoci hlavně ušetřit náklady.

Dosud museli sekretáři klubů cestovat kvůli registracím a přestupům do kanceláří FAČR, kvůli poplatkům jezdit na poštu, zápisy o utkání posílat na asociaci a provádět další finančně i časově náročné administrativní úkony. Tomu by měl být od příští sezony konec. FAČR spouští projekt "Fotbalová revoluce", který by měl administrativu výrazně zjednodušit. "Je to jeden z nejzásadnějších projektů od vzniku asociace," řekl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka.

Projekt má tři okruhy. Tím prvním je vyplňování zápisů o utkání elektronicky. "Měli bychom tam mít velmi rychle výsledkový servis ze všech soutěží. Předpokládáme, že do půl hodiny bychom měli mít zápis v systému," řekl hlavní garant projektu Řepka.

Druhým okruhem je online registrace. Kluby tak budou moci v přestupním období registrovat přestupy a hostování 24 hodin denně. "Kluby tak nebudou muset cestovat do Prahy či krajských měst, aby vyřídily přestupy a hostování, ale můžou to udělat v podstatě z obýváku," popsal Řepka. Bude stačit, aby jeden klub v systému zaškrtl žádost o přestup a druhý klub to potvrdil. S tím souvisí i zrušení registračních průkazů, které dosud musí vedoucí týmu předkládat rozhodčímu.

Posledním bodem je sběrná faktura. Kluby tak nebudou platit rozhodčí ihned po utkání a chodit na poštu platit různé poplatky. Místo toho jim jednou za měsíc přijde souhrnná faktura. "To je velmi důležité k usnadnění finančních pohybů. Chceme ušetřit papír, náklady i síly funkcionářů," dodal Řepka.

Je nám líto, video expirovalo.
FAČR chystá revoluci, administrativa bude probíhat na internetu

Kluby mohou jen vydělat, tvrdí Řepka

Problémem celého projektu by mohla být počítačová výbava zejména u klubů v nejnižších soutěžích. To je FAČR připravena řešit nabídnutou pomocí ve spolupráci se svými partnery. "Co kluby investují do výbavy, to ušetří na nákladech. Neměly by na tom nic prodělat, naopak časem na tom vydělají," prohlásil Řepka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články