Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Český den v Itálii. Krejčí i Schick skórovali, Jankto si připsal asistenci

Turín - Fantastický a už dlouho nevídaný den zažili čeští fotbalisté v Serii A. Ladislav Krejčí se postaral o svůj debutový gól v Boloni, když se trefil z penalty a pomohl svému týmu k výhře 3:0 na hřišti Pescary. O branku se postaral také Patrik Schick, jeho gól ale jen upravil skóre při prohře Sampdorie 1:2 s Chievem. A konečně asistenci si připsal Jakub Jankto, jehož Udine zvítězilo 2:0 nad Crotone.

Patrick Schick
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Boloňa vedla v Pescaře už od sedmé minuty, kdy se hlavou prosadil Masina. Domácí navíc šli po několika minutách do deseti, červenou kartu po tvrdém zákroku inkasoval Verre. Boloňa přidala druhý gól ještě před přestávkou, když Džemaili přeloboval brankáře Bizzarriho.

V 55. minutě nařídil rozhodčí Rocchi pokutový kop ve prospěch hostů a Krejčí ho s přehledem proměnil. Bývalý hráč pražské Sparty mohl přidat i druhou branku, proti jeho střele z první se ale zaskvěl Bizzarri. Šest minut před koncem Krejčí střídal. Jeho tým vyhrál venku po 14 zápasech.

Přestože Schick nastupuje do většiny zápasů jako náhradník, pravidelně se střelecky prosazuje. Stejně jako v minulém zápase s Laziem Řím i dnes na hřišti Chieva ale pouze snížil v závěru na konečných 1:2. Dvacetiletý útočník se v posledních čtyřech soutěžních střetnutích trefil pětkrát.

Úspěšný den českých legionářů završil Jankto, který v 43. minutě nacentroval z přímého kopu do vápna a Théréau střelou z voleje překonal gólmana Cordaze. Přesto odchovanec pražské Slavie už nenastoupil do druhého poločasu. Théréau v něm přidal další branku a byl i blízko hattricku, tomu však zabránil Cordaz. Udine vyhrálo třetí zápas po sobě.

Neapol při zranění útočníka Milika dlouho nemohla najít stabilního střelce, v posledních zápasech si ale tuto roli přisvojil Dries Mertens. Belgický reprezentant je v poslední době k nezastavení - v předchozím kole třemi góly přispěl k výhře 5:0 v Cagliari a proti Turínu stihl hattrick v rozmezí 13. a 22. minuty. Nyní se postaral o čtyři branky.

Na první trefu mu zprava přihrál Callejón a Mertens zakončil střelou z první, vzápětí překonal Harta z pokutového kopu a třetí gól dal z dorážky. Po změně stran snížil 12. gólem v sezoně Belotti a posunul se do čela tabulky střelců k Džekovi z AS Řím a Icardimu z Interu Milán.

Poslední dvacetiminutovka byla střelecky divoká. V 70. minutě se prosadil domácí Chiriches, za hosty ale rychle odpověděl Rossettini. Deset minut před koncem dostal slovo znovu Mertens a povedeným lobem zvýšil na 5:2, konečný stav určil z penalty Falqué. Neapol prodloužila sérii bez porážky na šest zápasů, Turín prohrál potřetí v řadě.

"Mertens je mimořádný fotbalista, ale tým mu to ulehčuje způsobem, jakým hraje. Musíme ale vyrůst mentálně. Zápas měl být rozhodnutý za stavu 3:0, ale nebyl. Dostali jsme góly po třech stupidních chybách, z ledabylosti, kterou si nemůžeme dovolit," řekl neapolský kouč Maurizio Sarri.

Higuaín se raduje z rohodující trefy proti AS Řím
zdroj: REUTERS autor: Tony Gentile

Juventus v duelu kola přetlačil Giallorossi

Sedm bodů. Tolik činí aktuální náskok turínského Juventusu před římským AS. V očekávaném měření sil nejlepších celků Serie A totiž domácí zásluhou gólu argentinského ostrostřelce Gonzala Higuaína zvítězili 1:0 a výrazně odskočili soupeři z hlavního města. Svěřence Luciana Spallettiho mohl dorovnat AC Milán, ale na San Siru pouze remizoval s Atalantou Bergamo. Navrátilec po zranění Bacca trefil v závěru pouze tyč.     

AS Řím měl sice více ze hry, ale nebezpečnější byl Juventus. Zejména Higuaín, který ve 14. minutě zařídil i jediný gól. Nejprve obral o míč De Rossiho, obešel dva obránce a trefil se přesně k tyči. Byl to jeho desátý zásah sezony. Domácí další šance zahodili, ale Římané to nedokázali potrestat. "Stará dáma" tak slavila 25. domácí ligovou výhru v řadě.

Výbornou formu pod novým trenérem Stefanem Piolim prokazuje Inter Milán. Nerazzurri zvítězili na hřišti Sassuola 1:0, posunuli se na sedmé místo a neinkasovali už 219 minut. Jediný gól zápasu zařídil Antonio Candreva.

Candreva byl blízko brance už v prvním poločase, jeho pokus však skončil na tyči. Slavit mohl po přestávce, kdy se nikým nehlídaný dostal k dorážce a vstřelil třetí gól v sezoně. Závěr zápasu přinesl několik šancí na obou stranách, skóre už se ale i přes vyloučení milánského záložníka Mela nezměnilo. Inter porazil Sassuolo po více než dvou letech.

Utkání Lazio Řím - Fiorentina
zdroj: AP autor: Riccardo Antimiani

Lazio ovládlo první poločas duelu s Fiorentinou, vytvořilo si několik šancí a dvakrát rozvlnilo síť Tatarusanuovy branky. Nejprve se v 23. minutě po přihrávce Milinkoviče-Saviče prosadil Keita, v závěru úvodního dějství pak Tomovič fauloval ve vápně a nařízenou penaltu tvrdou střelou doprostřed brány proměnil kapitán Biglia.

Právě střelec druhé branky fauloval hned zkraje druhé půle ve vápně Cristófora, jenže Iličičův pokutový kop zneškodnil gólman Marchetti. Fiorentina ale dokázala snížit v 64. minutě, kdy se prosadil střídající Zárate.

Sedm minut před koncem už se Fiorentina radovala z vyrovnání, gól ale nakonec nebyl uznán, neboť Sánchez do sítě dopravil míč rukou. Naopak na druhé straně v úplném závěru rozhodl Radu.

Ani dva góly Giovanniho Simeoneho nestačily FC Janov k výhře nad Palermem. Sicilský celek v závěru otočil zápas a výhrou 4:3 ukončil sérii devíti porážek.

Výsledky 17. kola Serie A:

Empoli - Cagliari 2:0 (8. a 72. Mčedlidze), AC Milán - Bergamo 0:0, Juventus Turín - AS Řím 1:0 (14. Higuaín), Sassuolo - Inter Milán 0:1 (47. Candreva), Chievo - Sampdoria Janov 2:1 (9. Meggiorini, 42. Pellissier z pen. - 90.+4 Schick), Neapol - FC Turín 5:3 (13., 18. z pen., 22. a 80. Mertens, 70. Chiriches - 58. Belotti, 76. Rossettini, 84. Falqué z pen.), Pescara - Boloňa 0:3 (7. Masina, 41. Džemaili, 56. Krejčí z pen.), Udine - Crotone 2:0 (43. a 61. Théréau), FC Janov - Palermo 3:4 (4. a 57. Simeone, 65. Ninkovič - 42. Quaison, 69. Goldaniga, 88. Rispoli, 90. Trajkovski), Lazio Řím - Fiorentina 3:1 (23. Keita, 45.+4 Biglia z pen., 90. Radu - 64. Zárate).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články