Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Českou devatenáctku čeká klíčový duel o postup, jednadvacítka se postaví Polákům

Uherské Hradiště/Kielce (Polsko) – Pokud uhraje proti Rakousku alespoň bod, probojuje se česká reprezentační devatenáctka na mistrovství Evropy. Výběr Jana Suchopárka tak může být prvním ve své věkové kategorii, který se dostane na Euro po devatenáctce Jaroslava Hřebíka, jež v roce 2011 získala stříbrné medaile. Česká jednadvacítka se zase v Polsku, dějišti nadcházejícího malého Eura, utká s domácí reprezentací. Přímý přenos utkání Polsko U21 – Česko U21 začíná v 16:45, zápas Česko U19 – Rakousko U19 zase v 19:00, oba sledujte na ČT sport a ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká devatenáctka porazila i Skotsko a postup je na dosah

V Uherském Hradišti nastoupí česká reprezentace do 19 let proti Rakousku a k účasti na šampionátu v Gruzii jí stačí získat bod. V předchozích zápasech na domácí půdě výběr trenéra Jana Suchopárka zvítězil 2:1 nad Maďarskem a porazil Skotsko 1:0.

Česká devatenáctka se může probojovat na závěrečný turnaj mistrovství Evropy poprvé od roku 2011, kdy pod vedením trenéra Jaroslava Hřebíka došla až do finále a získala stříbrné medaile.

Po pátečním vysokém vítězství 4:1 nad Slovenskem sehrají reprezentanti do 21 let další přípravný zápas proti Polsku. Právě Polsko bude v červnu hostit mistrovství Evropy, na které se svěřenci trenéra Vítězslava Lavičky chystají. V neděli si český tým zatrénoval na stadionu v Tychách, kde sehraje všechna tři utkání v základní skupině.

Zatímco česká jednadvacítka zahájila letošní rok jasnou výhrou, její nejbližší soupeř odešel v minulém týdnu poražen. Mladí polští reprezentanti podlehli ve čtvrtek v Krakově Itálii 1:2. Utkání v Kielcích začne v 17 hodin.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články