Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

České naděje si zahrají na jihoamerickém šampionátu v Argentině

Fotbalový národní tým do 15 let se od neděle zúčastní jako host mistrovství Jižní Ameriky zmíněné věkové kategorie v Argentině. Šampionátu zóny CONMEBOL se zúčastní reprezentační výběry talentovaných hráčů z deseti jihoamerických zemí a vedle českého celku také Chorvaté.

Česká fotbalová reprezentace do 15 let
zdroj: facebook.com/Česká fotbalová reprezentace

Oba evropské zástupce vybrala UEFA na základě práce národních svazů s mládeží. Hráči i trenéři budou mít možnost získat cenné zkušenosti z konfrontace s jihoamerickými týmy, ke které se český fotbal příliš často nedostává.

"Když nás UEFA s touto možností oslovila, neváhali jsme. Je to určité ocenění našeho projektu Regionálních fotbalových akademií, na jehož základě nám UEFA přislíbila větší mezinárodní konfrontaci, a zároveň je to obrovská zkušenost pro nás všechny, hráče, trenéry i všechny lidi kolem," řekl sportovně-technický ředitel FAČR Michal Prokeš, který dodal, že českou účast kompletně hradí UEFA.

"Snažili jsme se vybrat hráče, kteří nás na kempech zaujali, a také ty, o nichž delší dobu víme, že jsou v tomto ročníku nadprůměrní. Nemohli jsme vzít samozřejmě všechny, ale ti ostatní dostanou příležitost zase při dalších akcích," uvedl trenér Antonín Barák před konfrontací s technickým fotbalem Jihoameričanů.

"Malinko tušíme, že uvidíme menší organizovanost, ale mnohem větší kreativitu a živelnost. Ty zkušenosti potřebujeme všichni. Když to hráči uvidí v reálu, tak lépe pochopí, na čem mají pracovat. A pro nás trenéry to bude nesmírně cenná zkušenost. Nechceme si to nechat jen pro sebe, ale přivezeme si hodně didaktických materiálů pro akademie," dodal Barák.

Češi už do Argentiny dorazili a ve skupině se utkají s domácím výběrem, který má v realizačním týmu bývalou hvězdu španělské ligy Pabla Aimara, Uruguayí, Kolumbií, Paraguayí a Chile. V případě postupu mohou narazit i na favorizovanou Brazílii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články