Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

České fotbalistky zdolaly Polky a jsou o krůček blíže Euru

České fotbalistky se zase o něco přiblížily postupu na Euro 2022. V kvalifikačním utkání si poradily s Polskem na jeho půdě výsledkem 2:0 a v tabulce se tak posunuly právě před Polky. O branky českého celku se postarala Andrea Stašková a Kamila Dubcová.

Svěřenkyně trenéra Karla Rady mají ve skupině deset bodů stejně jako vedoucí Španělky, které ale odehrály o zápas méně. Třetí Polky získaly osm bodů. Na Euro postoupí vítězové devíti skupin a tři nejlepší celky z druhých míst, ostatních šest čeká baráž.

Už v první minutě v Bielsko-Biale zahodila velkou šanci Martínková, kterou tváří v tvář vychytala brankářka Kiedrzyneková. V 28. minutě se už Češky prosadily díky výstavnímu přímému kopu Staškové.

Po změně stran Polky tlačily a hostující tým podržela gólmanka Votíková výborným zákrokem proti střele Mesjaszové. České hráčky přidaly pojistku v 70. minutě. Martínková vyslala do úniku Kamilu Dubcovou a ta po kličce Kiedrzynekové skórovala do prázdné branky.

Polsko - ČR 0:2 (0:1)

Branky: 28. Stašková, 70. K. Dubcová.

Sestava ČR: Votíková - Vyštejnová, Bertholdová, Sonntágová, Bartoňová - Cahynová - Martínková, Svitková (57. Pochmanová), Krejčiříková (86. Černá), K. Dubcová - Stašková (80. Ringelová). Trenér: K. Rada.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články