Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

České fotbalistky vysoko prohrály se Švýcarskem

Jablonec nad Nisou – České fotbalové reprezentantky podlehly v rámci kvalifikace na evropský šampionát favorizovaným Švýcarkám 0:5. Svěřenkyně Stanislava Krejčíka si tak zkomplikovaly pozici v boji o postup. Momentálně jim patří čtvrtá příčka.

Eva Bartoňová v souboji s Romanou Bachmannovou ze Švýcarska
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Švýcarsko ve skupině vyhrálo i šesté utkání a suverénně kráčí za postupem na Euro, které hostí v příštím roce Nizozemsko. Hostující hráčky poslala do vedení už ve čtvrté minutě Hummová, před pauzou se ještě prosadily Moserová a Crnogorčevičová. Posledně jmenovaná přidala po změně stran další trefu, když proměnila pokutový kop. Konečnou podobu skóre dala v nastaveném čase svým druhým gólem Moserová. 

Je nám líto, video expirovalo.
České fotbalistky podlehly Švýcarkám

Na šampionát postoupí vítězky osmi skupin a šest nejlepších celků z druhých příček.Zbývající dva druhé týmy v konečných tabulkách čeká baráž o poslední volné místo. Pořádající Nizozemsko má účast jistou. České reprezentantky nastoupí k dalšímu kvalifikačnímu utkání již v úterý, kdy přivítají Severní Irsko.

Kvalifikace fotbalistek na ME 2017 v Nizozemsku

Branky: 4. Hummová, 35. a 93. Moserová, 40. a 65. (pen.) Crnogočevičová. 

Rozhodčí: Monika Mularczyk - Anna Gorska, Kinga Seniuk-Mikulska (všechny Polsko). 

ŽK: 51. N. Sedláčková, 53. Voňková. Diváci: 632.

ČR: Bernaříková - N. Sedláčková, Bertholdová, Necidová, J. Sedláčková - Ringelová (89. Dlasková), Bartoňová, Cahynová, Chlastákova - Voňková (75. Vyštejnová), Ivaničová (62. Stárová). Trenér: Stanislav Krejčík.

Švýcarsko: Thalmannová - Crnogorčevičová, Abbéová, Kiwicová, Kusterová (75. Müllerová)- Aigbogunová (79. Ismailiová), Wältiová, Dickenmannová - Hummová (58. Deplezes), Moserová, Bachmannová. Trenerka: Martina Voss-Tecklenburgová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články