Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

České fotbalistky si zahrají o premiérovou účast na Euru proti Švýcarsku

Švýcarsko. To je soupeř, kteří stojí v cestě českých fotbalistek k premiérové účasti na závěrečném turnaji mistrovství Evropy. Dvojzápas play-off kvalifikace, který je na programu v týdnu od 7. do 13. dubna, začnou svěřenkyně trenéra Karla Rady doma.

Radost českých fotbalistek
zdroj: Twitter Ženský fotbal

"Dostali jsme nejsilnějšího soupeře, který je velmi nepříjemný, což dokazoval i ve své skupině s Belgií. Tým je složený z hráček, které převážně působí v německé, francouzské a domácí lize. I to vypovídá o jeho kvalitě," řekl Rada.

"Švýcarsko je favoritem tohoto dvojutkání, ve světových tabulkách je před námi, ale my to nevzdáváme. Dokud bude sebemenší šance na postup, budeme bojovat. Chceme uspět a postoupit," dodal Rada.

Český tým se se Švýcarkami utkal v předchozí evropské kvalifikaci. V prosinci 2015 prohrál venku vysoko 1:5 a v domácí odvetě v červnu 2016 utrpěl další debakl 0:5.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalistky budou o Euro hrát se Švýcarkami

"Je to jeden z nejtěžších soupeřů, kterého jsme mohly dostat. Víme, že ten tým je kvalitní, skládá se z několika holek, které působí v zahraničních velkoklubech. Jde o velmi zkušeného soupeře, ale nemění to nic na tom, že budeme chtít postoupit," uvedla česká kapitánka Lucie Voňková.

"Dáme do toho všechno. Myslím si, že to bude jeden z životních zápasů nejen pro mě, ale pro celý tým. Já doufám, že se na nás konečně usměje štěstí a postoupíme na velký šampionát," dodala Voňková.

Český celek si zahraje play-off kvalifikace potřetí v historii. Při obou předchozích účastech v baráži v letech 2005 a 2009 reprezentantky nestačily na Itálii.

V uplynulé kvalifikační skupině skončily Radovy svěřenkyně za Španělkami a nevešly se mezi tři přímo postupující týmy z druhých míst. Na šampionát v Anglii v roce 2022 prošlo i devět vítězů skupin.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články